Lukasenko, a liberális hős

2021. november 17. 17:37

Kedves liberálisok: itt az ideje, hogy köszönetet mondjatok Lukasenkónak!

2021. november 17. 17:37
null
Lánczi Tamás
Mozgástér blog

„Hogy miért? 

Kezdem az elején.

Amikor 2015-ben Erdogan elkezdte hajtani a migránsokat Magyarország déli határa felé, ti mind azt mondtátok: Willkommen! A különböző »jogvédő« NGO-itok ahol tudták, segítették, támogatták az illegális migrációt. A röszkei ostromnál kedvencetekké vált Ahmed H. bíróság előtti védelmét is a ti szervezeteitek (Amnesty International, MIGSZOL) és a ti jogászotok (Bárándy Péter) látták el. 

A nyugat-balkáni útvonalnál maradva: 2016 tavaszán a görög-macedón határ lezárásakor a feltorlódott több tízezer migránsnak szórólapokat osztogattatok, amelyekben arról okítottátok a bevándorlókat, hol vannak rések a macedón határzáron. A röpiratokban azt ígértétek nekik, hogy ha bejutnak Kelet-Európába, akkor nyert ügyük van, mert Németország onnan majd befogadja őket. »Kérjük, rejtsétek el ezt a brosúrát. A rendőrségnek vagy az újságíróknak nem szabad látniuk.« – írtátok. A határvédők hasonló tartalmú szórólapokat, térképeket találtak a magyar határnál elfogott migránsoknál is. 

Aztán amikor a balkáni útvonalról a Földközi-tengerre került a migrációs nyomás, ti ezt is üdvözöltétek. Még csak nem is lepleztétek, hogy támogatjátok a »migránstaxik« működését. 2018 novemberében három nyugat-európai NGO-tok, a német Sea-Watch, az olasz Mediterranea és a spanyol Proactive Open Arms közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy »humanitárius szövetséget« hoznak létre, hogy a »tengeren is megvédjék az emberi jogokat«. A három szervezet felhívást intézett az európai lakossághoz, hogy támogassák őket és így mutassák meg: lehetséges egy »szolidárisabb« Európa is. Amikor pedig Matteo Salvini megpróbálta lezárni Olaszország kikötőit a különböző nyugat-európai felségjelzésű migránstaxik előtt, ti peres eljárást indítottatok ellene.”

Nyitókép: Alexander Astafyev / Sputnik / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
diodoro
2021. november 18. 14:41
Lukasenka belerondított az embercsempészek üzletébe. Ezért uszult rá az embercsempészek politikai hátországa.
makatica60
2021. november 17. 22:05
Ennyi. Nincs mit hozzáfűzni.
Pelso j.
2021. november 17. 21:24
Nahát, ez egyre mulatságosabb. Tényleg téged bíztak meg az immár kellemetlenné vált haver mocskának félremagyarázásával?
Teréz A Piréz
2021. november 17. 19:32
Napok óta ezt a kérdést feszegetem itt, hogy miben különbözik Lukasenko migránsröptetése a Szivacs migránsúsztatásától.... :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!