Szép új progresszív világunk

2021. november 07. 07:53

Áldozat: Ön. Én. Mindenki. Kivéve a fehéreket.

2021. november 07. 07:53
null
Látószög blog
Látószög blog

„Az 1984 című, a »woke«-hoz írt használati utasításában fejtette ki George Orwell, mennyire fontos a szókészlet feletti irányítás. Aki rendelkezik a nyelv feletti irányítással, az a múltat, a jelent és a jövőt is irányítja.

»Hát nem látják, hogy az újbeszél egyetlen célja a gondolkodás korlátozása? A végén szó szerint lehetetlenné válik a gondolatbűnözés, mert nem lesznek szavak annak kifejezésére« – írta Orwell.

Köszönet a nagyszerű ötletért, Orwell úr!

A cél érdekében a Babylon Bee szatirikus portál munkatársai összegyűjtötték azokat a kifejezéseket, melyekre akkor lesz szükség, ha valaki a »woke« barátaival bandázva okos dolgokat akar mondani. Ezek megtalálhatóak a most megjelent A Babylon Bee wokeness-útmutatója című új könyvben.

Antifasizmus: Az a cselekvéssor, melynek során valakit kerékpárlakattal eszméletlenre vernek, hogy legyőzzék a fasizmust.

Antirasszizmus: Az az eljárás, melynek során mindenkit bőrének színe szerint ítélünk meg a célból, hogy legyőzzük a rasszizmust.

Áldozat: Ön. Én. Mindenki. Kivéve a fehéreket.

Cisznemű: Felvilágosulatlan, korlátolt egyed, aki biológiai nemével azonosul.

Eltörlés: Szent rituálé, melynek során semmibe veszik azokat, akik tagadják az igaz utat követő mozgalom doktrínáit. Vegyük semmibe a hitetleneket!

Erőszak: Beszéd.

Fehérség: Az ősbűn, melynek első elkövetői Ádám és Éva voltak az édenkertben. Amikor Éva beleharapott abba a bizonyos gyümölcsbe, maga a fehérség nyilvánult meg.

Gyűlöletbeszéd: Minden olyan beszéd, amellyel az ember, akárcsak a legcsekélyebb mértékben is, nem ért egyet. Minden olyan beszéd gyűlöletbeszéd, amelyet gyűlölünk.

Homofób: Mindenki, aki – akárcsak a legcsekélyebb mértékben is – mást gondol, mint az LMBTQ-közösség. Elpusztítandó.

Náci: Mindenki, aki a szabadságban, a szólásszabadságban és a kis méretű államban hisz, továbbá akinek nem tetszik Cardi B zenéje. 

Patriarchátus: Fehér emberek gonosz összeesküvése, melynek résztvevői együttes erővel azon mesterkednek, hogy erősebb izmaik legyenek, mint a nőknek, de közben az utóbbiaknak kelljen gyermekeket szülniük. 

Szövetséges: Heteroszexuális fehér férfi, aki véget vet életének.

Transzneműek: Az LMBTQ-közösség legbátrabb tagjai és egyben kedvenceink, amíg valami még menőbb meg nem jelenik a színen.

Woke: A jó fejek egyike. Olyasvalaki, aki ráébredt az elnyomottak sanyarú sorsára, és tesz is ellenne, nevezetesen fennen hangoztatja önnön erényességét az Instagramon.”

Nyitókép: Budapest, 2021. július 24.
A 26. Budapest Pride résztvevői vonulnak a Vámház körúton 2021. július 24-én.
MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Swastika
2021. november 08. 10:15
" Minden olyan beszéd gyűlöletbeszéd, amelyet gyűlölünk. " Tökéletes .
Láncfűrészes Attasé
2021. november 08. 10:05
Bizony lehet készülni az eltörlésre, mert a cigányok olyan kultúrával törlik el majd a jelenkori Magyarországot, hogy ihaj. A kipcsak gyorsnaszád halad ugyan, de a léken át már ömlik be a víz.
kulszek
2021. november 07. 13:35
Antiszemitizmus: - a viccbéli Jánosbácsi szerint - hát fiam, tudod, régen az volt antiszemita, aki nem szerette a zsidókat. Ma már az az antiszemita, akit nem szeretnek a zsidók. :-)
Gentry69
2021. november 07. 12:24
"Fehér kényeskedés: Ha Ön rasszistának nevez valakit, s erre az illető így felel: „Hogy képzeli? Dehogy vagyok rasszista!”, azzal a fehér kényeskedés tipikus példáját szolgáltatja." "Heteronormativitás: Elnyomó környezet, amelyet az hoz létre, hogy a többség nem meleg." "Kommunizmus: Lényegében emberszeretet, az emberek sorsában való osztozás, ahogy a Gondos Bocsoktól tanultuk. A legcsodálatosabb rendszer, amit ember alkotott." "Marxizmus: A legcsodásabb filozófia, melyet ember alkotott. Egyesek szerint tömegek halálához és pusztító éhínséghez vezetett, de csak azért történhetett így, mert az igaz marxizmust még senki sem próbálta ki." "Belsővé tett elnyomás: Amikor egy asszony szendvicset készít a férjének. Olyannyira el van nyomva, hogy nem is tud róla." "Megkettőzött belsővé tett elnyomás: Amikor egy fekete bőrű asszony szendvicset készít fehér, republikánus férjének." "Történelem: Rendszerszerű gyarmatosító-patriarchális propaganda, kirekeszti a fekete és a bennszülött színesbőrűeket, illetve a kisebbségi nemi identitású csoportokat. Különben is unalmas, valamint sok benne a fegyver, azt pedig nem szeretjük."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!