Látott már román torzszülöttet magyar bibircsókkal? Könnyen lehet, hogy látni fog…

2021. november 05. 16:21

Ma már egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy hamarosan a honi politika ősriválisai, a PNL és a PSD közösen alakítanak valamiféle torzszülött kormányt.

2021. november 05. 16:21
Edgar
Főtér

„Egy francia művészfilmben is könnyebb követni, ki kivel fekszik össze éppen, mint a román politikában. Az ugyanis, ami hetekkel ezelőtt még nagyjából elképzelhetetlennek tűnt, most egyre inkább körvonalazódni látszik: ma már egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy hamarosan a honi politika ősriválisai, a PNL és a PSD közösen alakítanak valamiféle torzszülött kormányt, és az is könnyen elképzelhető, hogy az RMDSZ lesz ezen a torzszülött lényen a bibircsók.

Mert például Marcel Ciolacu, a szocdemek elnöke pénteken odanyilatkozta, hogy az egyetlen megoldás az »útelágazáshoz érkezett« román politikában a két legnagyobb párt szövetségében rejlik.

Mondta ezt úgy, mint egy felelős államférfi, és tkp. különösebb erőfeszítés vagy akár felelősségérzet nélkül tetszeleghet ebben a szerepben, miután kettő darab fölöttébb ambiciózus ember megteremtette neki a lehetőséget ennek a hálás szerepnek az eljátszására. Természetesen Florin Cîțuról és Klaus Iohannisról van szó, előbbi gyakorlatilag mindent a saját érdekei mögé sorolt, miközben azért küzdött, hogy a miniszterelnöki cím mellett a PNL elnöki székét is megkaparintsa, utóbbi pedig a második (egyben utolsó) elnöki mandátumát taposva szemmel láthatóan istenkomplexustól szenved, és úgy gondolja, kedvére alakíthatja a politikai színteret, lehetőleg a legkedvezőbb lejtést biztosítva a saját pártjának.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lhotx
2021. november 07. 08:01
Francia művészfilm követhetetlenségéhez képest a román belpolitika, csudajó felütés. S van benne valami! Túl a modernitáson, tényleg: a román remények szerint, az elmúlt száz évük után, lesz még nekik száz ugyanilyen. Nem úgy néz ki. De miben bízzon a francia művészfilm; hogy még 100 további évig ugyanilyen maradhat? A FENNTARTHATATLAN nesze-szefe ismételhetőségéről tudjuk, hogy csak kitartás dolga, hány száz évig tartható. Ha akad kitartójuk, akármeddig képesek ismételni. De lehet, hogy a (számomra legalább huszonhat éve nézhetetlen) francia film jobban jár majd...
Timur Link
2021. november 05. 20:14
De hiszen "Bezzeg Románia"!
Krupp Skya
2021. november 05. 18:37
Bolgárt már láttam.
elégia
2021. november 05. 18:12
Ez a Iohannis, mind a kinézetét, mind a ténykedését tekintve, még a románok színvonalát is alulról súroló, igazi primitív bunkó. És mindemellett egy hétpróbás gazember. Nem lenne meglepó, ha elnöki idejének letöltése után az unió parlamentjében, vagy a bizottságban tűnne fel, valamiféle magas pozícióban. Oda illik tökéletesen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!