Először a mosógép javítására nem lesz pénz, aztán kenyérre sem

2021. november 24. 08:37

Az ország lakosságának elszegényedése felgyorsult.

2021. november 24. 08:37
null
Donáth Anna
Facebook

„Magyarországon szociális válság van. Ez nem elvi-ideológiai, hanem ténykérdés: tömegeknek még a mosógépük elromlása is teljes eladósodáshoz vezethet. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy egyre drágább minden. Nem az emlékezetünk csal meg minket, amikor úgy jövünk ki a boltból, hogy ötezer forint semmire sem volt elég, pedig régen... Az infláció, az ország lakosságának elszegényedése felgyorsult, és minden jel szerint még tovább gyorsul. Olyan társadalmi és szociális válság alakul ki most Magyarországon – tetézve az eddigieket –, amire nem lehet a kormány egyetlen válasza annyi, hogy a minimálbért emeli.

Az ilyen gazdasági folyamatoknak súlyos következménye van, először csak a pénztárcánk érzi meg, aztán emberi sorsokat nehezít el. Először a mosógép javítására nem lesz pénz, aztán kenyérre sem. Az elmúlt években Magyarországon, ahogy a világon is, kegyetlenül megnőttek a társadalmi egyenlőtlenségek. Ezzel pedig foglalkoznunk kell. Hiszen senki se tehet arról, hogy hova, milyen körülmények közé születik. Történelmi kötelességünk és felelősségünk, hogy valódi megoldásokat nyújtsunk több millió magyarnak, akiket ez a kormányzás az elszegényedés szélére sodort.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2021. november 25. 08:22
Különben ÁVH-s ezredes nagypapádról jutott eszembe mi 1953-ban egy ÁVH-s lakótelepen laktunk. Megjegyzem mi véletlenül kerültünk oda. Itt egy csillag van A 33 lakásos házhoz volt a pincében a mosókonyhában egy mosógép, egy centrifuga és egy mángorló. A mosógépben fatüzeléssel lehetet melegíteni a vizet, egyszerre 10 kg ruhát lehetett kimosni, vízszintesen kétoldalon felfüggesztett dobja volt, amit egy pántos csatolóval lehetett lezárni egy fogasléc biztosította a dob ide-oda mozgását. A centrifuga 2000-es fordulatú volt a mángorlón meg a nedves lepedőket lehetett áttekerni, hogy száradás után ne legyenek gyűröttek. Itt is egy csillag van A véletlen pedig úgy történt, hogy Az amerikaiak kibombázták minket a Szabolcs utcai lakásból és Szállasi Ferenc biztosított nekünk egy lakást amit a zsidóktól koboztak el. Majd amikor Szálasi Ferenc helyett Apró Antal került pozícióba anyám elment hozzá és elmondta hogy mi egy zsidóktól elkobzott lakásban élünk és azért ez mégse. Apró Antal kiutaltatott egy lakást, de akkor csak az ÁVH-s lakótelepen volt új lakásátadás azért itt kaptunk. Apró Antal álmában nem gondolta volna, hogy pici unokája aki már azóta nagyobbra nőtt a Keletinél, no meg a Nyugatinál, hasonló cipőben fog járni.
Asztis
2021. november 24. 22:44
Ha kormányra kerülnétek, biztos
DE JÓ
2021. november 24. 22:33
- Anna: Nézzetek a szemembe! El vagytok szegényedve... El vagytok szegényedve... Elvagytok szegényedve... - Választó: De mi ne... - Anna: Kuss, ronda hetero! El vagytok szegényedve... El vagytok szegényedve... De mi megvédünk benneteket... Fel fogjuk emelni a villany meg a gáz árát... És ti örülni fogtok... Úgy látom, az igazság önjelölt bajnokait az igazság érdekli a legkevésbé. Én viszont látom, hogy dugig vannak a hipermarketek, hogy nyáron dugig volt a Balaton, hogy tele vannak az éttermek, hogy alig tudok parkolni a ház körül, hogy nem férek be a Mekibe, hogy már nincs hely a szállodákban, stb., stb. Gusztustalan, szégyentelen, aljas, demagóg, hazug banda.
Csubszi
2021. november 24. 18:32
Az eszed, az szegényedett el sejtekben, szemét hazaáruló! Te ostoba nagyképű leszel a Momentum utolsó szege a koporsójában!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!