Van, hogy a gyermekek a szüleik politikai nézeteit megtagadják, és más álláspontot képviselnek

2021. november 22. 22:18

Ez alól kivétel Donáth Anna, akinek a nagyapja egy igazi rákosista kommunista volt.

2021. november 22. 22:18
null
Deák Dániel
Deák Dániel
Facebook

„Arról, hogy ki milyen családba születik bele, nem tehet. Sokszor van, hogy a gyermekek a szüleik politikai nézeteit megtagadják és teljesen más álláspontot képviselnek. Ez alól egyértelműen kivétel a Momentum új elnöke, Donáth Anna, akinek a nagyapja egy igazi rákosista kommunista volt.

Erről a zaklatással és könnyű testi sértéssel vádolt édesapja, Donáth László beszélt 2019-ben az ATV-ben. Mint fogalmazott: ugyanaz a gondolkodásmódja Donáth Annának, mint a nagyapjának, ugyanazokat a szavakat használja.

Donáth Ferenc Budapest 1944-es ostroma alatt közös lakásban bujkált Péter Gáborral és Kádár Jánossal. Budapest szovjet elfoglalása után pedig azonnal bekapcsolódott a Magyar Kommunista Párt (MKP) működésébe. A kommunista párt 1945. májusi konferenciáját követően Apró Antallal (Dobrev Klára nagyapjával) egyaránt a vezetőség tagjai lettek (Farkassal, Gerővel, Kádárral, Nagy Imrével, Rajkkal, Rákosival és Révaival együtt).”

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyugyu12
2021. november 23. 13:42
Danika! A pszichopata gazdád pont ugyan azt csinálja mint a bolsi apucikája.
edieTHEGREATeagle
2021. november 23. 13:12
"Mint fogalmazott: ugyanaz a gondolkodásmódja Donáth Annának, mint a nagyapjának, ugyanazokat a szavakat használja." És ezért Donáth Anna is kommunista? Hogy te micsoda egy aljas hazug gazember vagy, Deák...
B_kanya
2021. november 23. 11:06
https://mandiner.hu/cikk/20201023_na_most_akkor_valamit_tegyunk_rendbe Donáth EP-képviselő ezt írta ma nagyapjáról, Donáth Ferencről: "Lecsukta Rákosi is, amikor a másik szélsőséggel szállt szembe." Na most akkor valamit tegyünk rendbe. Donáth Ferencet 1951 februárjában tartóztatják le, egészen addig a Főtitkársági Iroda (értsd: Rákosi-titkárság) vezetője és a Központi Vezetőség tagja. Akkor és ott nem szállt szembe semmivel és legkevésbé sem értékelte elvtársait "szélsőségnek" Nos, lehet Kövér Lászlót felhozni, de ő nem mentegette a nagyapját PONT október 23-án. Ellenben a hazug nusika (aki nem csacsog jurovával, csak kétnaponta egyeztet) bizony vergődött, hogy a nagypapi mekkora partizán volt :))
kaltran
2021. november 23. 10:52
Azért ez nem semmi. Az "ötvenhatos hősökről" előbb utóbb kiderül mind, hogy nem hogy hősök nem voltak, de mint Romániában a Secu háttérországa alkotta a forradalmat, hát volt kitől tanulniuk, az AVO második vonala alkotta ezeket az ötvenhatos hősöket, kivétel a pesti srácok Mindszenty stb. A suttogva rejtegetett Nagy Imréről is nyilvánvaló már, hogy egy NKVD-s sztalinista bolsevik volt. Dubcek is csak "emberarcú szocializmust" akart, ami még fából vaskarikának is rossz, inkább balettáncos vízilónak felel meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!