Telex, Partizán, Zshow time – mit keres ott egy pap?

2021. október 19. 14:37

Az evangélium hirdetésekor nincs helye se félelemnek, se finnyáskodásnak.

2021. október 19. 14:37
null
Hodász András
Hodász András
Szemlélek blog

„A válaszom egyszerű: ha Szent Pál vagy a többi apostol ilyen finnyás és válogatós lett volna, mi most nem lennénk keresztények. Szóval: igen. Bárhová elmegyek, ahol őszintén kíváncsiak az Egyház tanítására. Ez a feladatom.

Úgy érzem, sok tekintetben elkényelmesedett az Egyház, sokszor megelégszünk azzal, hogy magunk között beszélünk a hitünkről. Az Egyház ugyanis az a szervezet, amelyet Isten azért alapított, hogy az örömhír elterjedjen az egész világra, eljusson az utolsó kis szegletbe is. Ez nem valami hobbitevékenység, vagy extra feladat, ha éppen ráérünk, és van egy kis szabadidőnk. Ez a küldetésünk, Jézustól ránk bízott feladatunk. Ez pedig csak akkor tud megvalósulni, ha mi, keresztények hajlandóak vagyunk kilépni a komfortzónánkból. Ha vállaljuk a vitás helyzeteket, amihez természetesen az kell, hogy tisztában legyünk hitünk tanításával. Ez személyes felelősségünk és erre nem lesz elég az elsőáldozós hittan. Ám az internet világában ez sem teljesíthetetlen feladat. Természetesen a nemrég befejeződött Eucharisztikus Kongresszus jó példa, de önmagában kevés. Ez kellene legyen az alap működésünk. Úgyhogy nincs helye kifogásoknak, mert a világ »sóvárogva várja Isten fiainak megnyilvánulását.«

Fotó: Hodász András

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Marcus Gravius
2021. október 19. 22:29
Hodászt még mindig nem baszta ki az Egyház ? Utálom a celebeket, influenszereket... ezeknél jobban márcsak a celebpapokat utálom.
bandee1
2021. október 19. 21:24
Libsi békepap. Van pár ilyen. HÁNYINGER! JÉzus árulói.
Bell & Sebastian
2021. október 19. 19:49
Sejtelmem sincs, hogyan lehet úgy hatni az ifjúságra, hogy hiányzik az otthoni indíttatás, biztatás, de helyette csőstül ömlik az ellenpropaganda. Egy vagy kettő generáció kimaradt, így lett Magyarország missziós terület. A munkahelyen válik csak igazán nyilvánvalóvá vagy a politikában, mennyire korrupt és elvtelenül pénzéhes lett ez az ország, képesek kivájni egymás szemét a nagyobb koncért. A hétköznapokat kellene először visszakatolizálni, hadd lássa mindenki, ha nem is erény, legalább nem hátrány erkölcsösnek lenni. Vagy törekedni rá. Ezzel szemben egyre rosszabb a helyzet. Nem fordul a trend.
Burmin
2021. október 19. 19:38
Hodász András ! Tényleg nem veszi észre, hogy Önt megvezetik ! Dicsértessék !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!