Orbán vagy Gyurcsány?

2021. október 03. 07:17

Egy tisztességes nemzeti baloldal a normális közélet egyetlen feltétele.

2021. október 03. 07:17
null
Felföldi Zoltán
Magyar Nemzet

„Ami a baloldali előválasztást illeti, viszonylag jól szórakoztunk a teljes rendszer leállását eredményező informatikai amatörizmuson, majd annak a legkevésbé sem összehangolt kommunikálásán; az előválasztási időszak ötletszerű meghosszabbításán; a szavazatszámlálás lassúságán, amit állítólag éppen a folyamatokat gyorsító informatika okozott az eredményhirdetés időpontjának újabb és újabb elhalasztásán; valamint azon, hogy egyszer csak elfogyott a lendület, és inkább elmentek aludni, semhogy befejezték volna a szavazatszámlálást. A szórakozáson túl azonban mindez figyelmeztető is kell hogy legyen a számunkra: ezek tényleg ennyire képesek, az országot is így vezetnék. Nem véletlen, hogy sokan szurkolnak a hatalomra kerülésüknek – az Egyesült Államoktól a románokig –, és készek ennek elősegítése érdekében akár komoly erőforrásokat is mozgósítani.

Hátha Karácsony vagy Márki-Zay – mondhatják sokan. Csakhogy Karácsony és Márki-Zay még egy pártot sem voltak képesek szervezni maguknak, ellentétben Fekete-Győrrel. Kivel újítanák ők meg a baloldalt? Akik abban bíznak, hogy Karácsonnyal vagy éppen Márki-Zayjal új világ fog kezdődni, azok – adott esetben – nagyot fognak csalódni. Függetlenül attól, hogy mennyire keménykednek most az RTL képernyőjén. Karácsony budapesti ténykedése és káderpolitikája figyelmeztető jel kellene hogy legyen. Orbán Viktor ugyanis nemcsak azért erős miniszterelnök, mert erős karakter, hanem azért is, mert erős és egységes párt áll mögötte. E háttér nélkül bárki csak egy dróton rángatott marionettbábu lesz. Ahogy a főpolgármester, úgy a miniszterelnök sem tud egy lépést sem tenni a mögötte álló frakciók nélkül vagy ellenében – Karácsony vagy Márki-Zay adott esetben a DK nélkül vagy ellenében. Vagyis Gyurcsány nélkül vagy ellenében. 2022 után ugyanis a baloldalon a legerősebb – sőt: domináns – frakciója a DK-nak lesz, amelynek elnöke Gyurcsány. Jobboldalon pedig a Fidesznek, amelynek elnöke Orbán. Ezért szól a választás arról, hogy Gyurcsány vagy Orbán. Bárki legyen is a baloldali miniszterelnök-jelölt.

Gyurcsány nem buta. Pontosan tudja, hogy belőle nem lehet miniszterelnök. Éppen ezért egy olyan modell megvalósításán dolgozik, ahol az aktuális miniszterelnök személyétől függetlenül az ország ügyeiben döntő szava a legnagyobb kormánypárt semmilyen közjogi funkciót be nem töltő elnökének van.

Szofisztikált értelmiségiek, »csalódott fideszesek«, figyelem! Ha nem akarják, hogy 2022 után Gyurcsány határozza meg, hogy mi történjen Magyarországon, akkor véssék az eszükbe: Orbán vagy Gyurcsány! Nincsen harmadik út.”

Fotó: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kovácslajos1930
2021. október 03. 22:27
Uraim a fiatalok látják, hogy a Fidesz pofátlanul hazudik. Például hónapokon keresztül oldalas újsághirdetésben hirdették megdupláztuk a minimálbért, 2010-ben 77500 volt a nettó, 2021-ben 111300 a nettó, mert a bruttót megdulázták, de megadóztatták, 2010-ben adómentes volt
Vakfolt
2021. október 03. 21:33
"Egy tisztességes nemzeti baloldal a normális közélet egyetlen feltétele." Baszd meg, az egyik szó taszítja az összes többit, ha nem deriválod ki, akkor annyi az egésznek. Melyik lehet az? tisztességes baloldal nemzeti baloldal normális baloldal baloldali közélet egyetlen baloldal baloldal feltétele
kulalak
2021. október 03. 15:55
GyF simán lehet újra ME. Gátlástalan. Tehetségtelen. Csak a hálózat.
kovácslajos1930
2021. október 03. 13:29
Kétségtelen, hogy Orbán jobb lopásban, de felzárkózott hazugságban is és volt tíz éve ezalatt egyeduralkodó lett, így elég volt belőle, jöjjöj más
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!