A glasgow-i klímateszt

2021. október 30. 15:09

Felelősebb döntéseket kell hoznunk azzal kapcsolatban, mit eszünk, hogyan utazunk, mit vásárolunk.

2021. október 30. 15:09
null
Antonio Guterres
Népszava

„Az emberek joggal várják el kormányaiktól, hogy mutassák az utat. Ettől függetlenül mindannyian felelősek vagyunk a közös jövőnk védelméért. Az üzleti világnak csökkentenie kell az éghajlatra gyakorolt hatását, valamint működését és pénzügyeit teljesen és hitelesen a nettó zéró kibocsátáshoz kell igazítania a jövőben. Nincs több kifogás vagy zöldre mosás.

A magán és állami befektetőknek is így kell tenniük. Olyanokhoz kellene csatlakozniuk, mint a nettó zéró eszköztulajdonosok szövetsége és az ENSZ saját nyugdíjalapja, amelyek a tervezettnél jóval hamarabb elérték a 2021-re kitűzött szén-dioxid-csökkentési befektetési céljaikat, valamint azokat meghaladva, 32 százalékkal csökkentették idén a kibocsátásukat.

Egyéni szinten is jobban kell teljesítenünk, felelősebb döntéseket kell hoznunk azzal kapcsolatban, hogy mit eszünk, hogyan utazunk és mit vásárolunk. A fiataloknak és a klímaaktivistáknak folytatniuk kell, amit eddig csináltak, vagyis fel kell szólítaniuk a vezetőiket arra, hogy cselekedjenek, és ezt számon is kell kérniük rajtuk.

Mindeközben globális szolidaritásra van szükségünk, hogy minden ország átállását elősegítsük. A fejlődő országok adósságokkal és fizetőképtelenséggel küzdenek. Támogatásra van szükségük.”

Nyitókép: Celestino Arce / NurPhoto / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Orange79
2021. október 31. 00:09
És mégis mit tesznek az afrikai/ázsiai népességrobbanás megfékezésére? Az ideológiai alapú négerimádat erőltetése és az egyébként magától is fogyó fehér rassz üldözése, irtása és buzivá nevelése mennyiben fogja orvosolni a klímaváltozás és a túlfogyasztás ökológiai problémáit?
pumuklik
2021. október 30. 20:02
Ez már egy az egyben a Bilderbergek céljait mondta fel! Olvasható az ÖSSZEESKÜVÉS c. könyvben!
Akitlosz
2021. október 30. 18:42
Nem kell. Fogják vissza magukat a fejlődő országok! Ott szaporodnak sáska módjára az emberek, nem a fejlett országokban. A fickó vörös politikus, ezért akar egyennyomort az egész Földön.
Rugo
2021. október 30. 18:39
qrva an yádat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!