Nem vagytok a szurkolóink

2021. szeptember 06. 07:45

Ennyit kellene mondani. De a kormány még bátorítja is a rasszista ultrákat, az MLSZ meg lapít.

2021. szeptember 06. 07:45
Teczár Szilárd
Magyar Narancs

„A Fidesz kommunikációjában a balhés fociultrák a hasznos hülyék szerepét foglalják el, velük lehet bizonygatni és  a szélesebb közönség számára is átélhetővé tenni, hogy a liberális Nyugat igaztalanul bántja a magyar embereket, ahogy igaztalanul bántja őket akkor is, amikor a magyar kormányt bírálja. Talán ez a politikai kontextus az oka, hogy az MLSZ sem mer egyértelműen elhatárolódni a rasszista elemektől. A magyar-angol után ugyan kilátásba helyezték a fénygránát- és pohárdobálók megbüntetését, a rasszista rigmusokat azonban egy szóval sem említi a közleményük. Marco Rossi még a meccs előtt megkérte a szurkolókat, hogy ne buzzizanak, ne cigányozzanak, de ezt azzal indokolta, hogy »egy esetleges zárt kapus büntetéssel nehéz helyzetbe kerülne az együttes.«

Pedig amíg nem mondja ki nálunk is a szövetség vezetése (vagy még inkább a játékosok kollektívája), hogy nem kér a rasszista szurkolókból, amíg nem teszik egyértelművé, hogy a rasszizmusnak és a homofóbiának nem a büntetéstől való félelem miatt nincs helye a lelátókon, hanem egyszerűen csak nincs helye a lelátókon, addig benne fogunk maradni abban az ördögi körben, amire az elmúlt hónapokban érezhetően rá is játszik a kormányzati kommunikáció. Az Orbán-kormány kiérdemelten negatív európai imidzse miatt a korábbinál nagyobb figyelem jut a magyar lelátókra, és nagyobb az incidensek kiváltotta botrány is.

A botrányokra reagálva aztán a kormány felháborodhat a »kétszínű« Nyugaton, ezzel implicite bátorítva az elfogadhatatlanul viselkedő szurkolókat, akik a következő meccsen megint fütyülnek, dobálnak és huhognak majd, ezzel erősítve a nemzetközi közvéleményben azt a képet, hogy a magyar válogatott szurkolótábora lényegében egy Orbán által feltüzelt rasszista, homofób csürhe.

A Fidesznek nyilván megéri ez a játék, valószínűleg élvezik az ultrák is, az pedig, hogy a válogatottnak szorító normális többség és maga a csapat csak szenved tőle, nem nagyon fogja meghatni őket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geyza1947
2021. szeptember 07. 16:59
A qrmány nem bátorítja, hanem védi az ultráit, hiszen ez a szabad csapat az akik Orbán parancsára bármit és bármikor megtesznek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Korrupt Kornél
2021. szeptember 07. 09:06
igazad van, nem a szurkolóink! A ti felbérelt embereitek voltak! Magyar drukker nem akar ártani a csapatának! Ilyen egyszerű! Magyar drukker segge kukker abba néz a teczár drukker! -csak finoman...
amca
2021. szeptember 06. 22:40
Narancsosszerhdarab. Lyukkas Gumi a neved,egyébként. Gondolom megélhetési budzyk vagy Javaslomneked Gétzy Getzyt vacsorára.
Robertoo
2021. szeptember 06. 21:56
Nem vagy az újságíróm. Ne mond meg hogyan gondolkodjak. Mondjuk, .... nem is olvaslak. Nincs miért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!