Mese a temesvári félromán-félmagyarról, aki cikinek érzi magyarságát

2021. szeptember 01. 09:27

Márki-Zay lelkes keresztény jobboldaliból „átrománkodta” ​magát Gyurcsány Ferenc oldalára.

2021. szeptember 01. 09:27
null
Szalma György
Kontra

„Márki-Zay románja szerint vállalhatatlan, hogy Magyarország megvédi a határokat, ellenben az felvállalható, hogy a románok bűnözőkkel árasztják el Európát.

Márki-Zay Péter a Hollik Istvánnal folytatott vitája során a magyar kormány politikájának megítélése kapcsán említette példaként Németországban élő testvérének félig román, félig magyar szomszédját.

A történet szerint a temesvári származású fiatalember sokáig magyarnak vallotta magát, mert úgy érezte, »égő« románnak lenni. A politikai széljárás változásával aztán az illető identitása hirtelen megváltozott. Meggondolta magát, jelenleg úgy érzi, hogy Magyarország és a magyarok nyugati megítélése miatt ciki magyarnak lenni, ezért ma már inkább románnak vallja magát.
Ha ez a történet igaz lenne, akkor sokkal többet mesélne Európa nyugati felének állapotáról, mint Magyarországról. Minden normális emberben azonnal felvetődik azonban a kérdés, hogy miért is kényszerül valaki arra, hogy az anyaországa politikai viszonyai miatt letagadja a nemzetiségét. Milyen ország az, ahol valakinek el kell titkolnia a valós nemzeti identitását?

Erős és megalapozott a gyanú arra, hogy az állítólagos identitásváltogató temesvári nem is létezik, és a történet valójában Márki-Zay Péterről szól, akinek a képzeletbeli románlelkű figura a személyes hőse. Csak egy dolog biztos a történet kapcsán: az állítólagos temesvári szomszéd sosem volt magyar. Aki ugyanis egyik napról a másikra képes az identitását megváltoztatni, és gond nélkül átáll, az sosem volt magyar. Az teljesen román. Igazi román.

Minket, magyarokat pedig semmilyen veszteség nem ért. Ha valóban létezik Márki-Zay románja, akkor az illető a helyére került. Hazatalált, csatlakozott az 5 millió románhoz. Ahhoz a díszes társasághoz, akik nyugatra mentek bűnözni, epret és spárgát szedni vagy éppen koldulni. Ezúton is gratulálok Márki-Zay testvérének a remek szomszédsághoz!

A rút pedig csak a rútnak tud örvendeni. Márki-Zay a kétes hitelességű történetet olyan kéjesen mesélte el a hallgatóságnak, mintha egy pillanatra a félig román, félig magyar ember bőrébe bújt volna. Újra átélte az árulás, az identitásváltás izgalmát. Utoljára akkor tapasztalhatta meg ezt a mámorító érzést, amikor lelkes keresztény jobboldaliból »átrománkodta« magát a Gyurcsány Ferenc által vezetett összefogás oldalára.

Ahogy ízlelgettem magamban a temesvári srácról szóló történetet, rá kellett jönnöm, hogy a kitalált figura Márki-Zay lelki karakterének a tökéletes másolata, mintegy az alteregója. Amilyen jó és hű magyar volt a történetben szereplő temesvári fiatalember, éppen olyan keresztény és jobboldali Márki-Zay Péter.”

Nyitókép: MTI / Ujvári Sándor

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pusikas
2021. szeptember 02. 08:42
Románia a 2. világháborúban nyolcszor, azaz 8x álltak át egyik oldalról a másikra. Cserébe megkapták Erdélyt. Hát nem fura ? A mai napig őket sztárolja fel Európa. Miért is ? Szégyen európa közepén.
mokány
2021. szeptember 01. 23:10
Globalista ügynök leginkább .
az ember
2021. szeptember 01. 20:59
Ezek az anekdotikus érvek, szart se érnek. Jellemzően szemetek alkalmazzák, mondjuk a karafiáth orsolya is a szomszédaira, meg hasonló kitalált emberekre hivatkozik.
1000bocs
2021. szeptember 01. 18:26
Annyira szánalmasan gyengék ezek a balosok által kitalált sztorik.. Annyi bennünk az igazságtartalom, mint Gyurcsányban a nemzeti érzés...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!