Gyalázatosan színvonaltalan ülést tartott – egy éves kihagyás után – a fővárosi közgyűlés

2021. szeptember 01. 18:07

Azoknak a szakmai vezetőknek, a BKK-ban és a Budapest Közútnál, akik asszisztáltak ehhez a borzalomhoz, azonnal távozniuk kell.

2021. szeptember 01. 18:07
null
VEKE
Facebook

„Gyalázatosan színvonaltalan ülést tartott – egy éves kihagyás után – a fővárosi közgyűlés, ahol az egyik téma a 14 éven aluli diákok ingyenes utazása volt. »Természetesen« végül senki nem mert a javaslat ellen szavazni, hiszen a népnek bármi tetszik, ami ingyen van, belegondolni pedig senki nem akar abba, hogy valójában sosincs ingyenkenyér, valakinek egyszer ezért is fizetnie kell majd. A közgyűlésen majd egy órán át próbálták megfejteni, a beterjesztők és az ellenzék közösen, hogy erre az intézkedésre végül is honnan lesz majd pénz. A bődületesen semmitmondó előterjesztés, amit »hatástanulmány«-nak volt merszük elnevezni, ebben nem nagyon volt a segítségükre, a tippelgetések az évi 960 milliós veszteségtől a 7 milliárdig tartó skálán mozogtak.

Az előterjesztő pl. nem számolta bele a veszteségbe az állami kompenzáció elvesztését (az állam nem a diákok száma után, hanem az eladott bérletek után ad kompenzációt, értelemszerűen ha nem adnak el bérletet akkor nem fog adni semmit), fogalmuk sem volt ennek nagyságáról vagy mikéntjéről, maximum reménykednek valamiben, maguk sem tudják, miben. A BKK részéről senki nem volt jelen az ülésen, ami megdöbbentő, hiszen a cég vezetőjének ott kellett volna lennie, ez munkaköri kötelessége. Így nem volt senki, aki kisegíthette volna a tanácstalan képviselőket, akik közül még mindig volt, aki végig BKV-t emlegetett, noha a BKV-nak tíz éve semmi köze ehhez a témához...

Ahogyan azt előző bejegyzésünkben is tárgyaltuk:

https://www.facebook.com/vekehu/posts/10157973002271987

ez egy Horn Gyulát idéző, osztogatós, (sajnos beváltott) kampányígéret, amelynek a politikusok nem tudnak ellenállni. Most is már elkezdtek egymásra licitálni, hogy akkor az agglomerációból bejáró gyerekeknek is ingyenessé kellene tenni mindent, sőt, akkor már miért nem foglalkozunk a 14-18 évesek ingyenességével...

miközben végig arról volt szó, és minden igényt azért utasítanak el, a buszváró visszaadásától az útfelújításig, hogy nincs pénz, csak ebben az évben 80 milliárd (!!!) forinttal kevesebb van a kasszában...

Na bumm, akkor 81 vagy 87 lesz a hiány, kit érdekel, már nem számít. Va banque, mindent fel kell tenni egy lapra, utánunk a vízözön. A lényeg, hogy az oktondi nép azt lássa, ömlik a manna az égből a jóságos politikus urak és hölgyek jóvoltából, a választási ígéreteket bizony megvalósítják, ha törik, ha szakad, lehet tenni az ikszet...

Sok mindent megéltünk már, több, mint húsz éve vagyunk jelen a fővárosi közgyűlés ülésein, de ez a fajta nihilista mélység még bennünket is megdöbbent...

Az előterjesztés, amit egyhangúlag (!) megszavaztak, itt található:

https://einfoszab.budapest.hu/.../fovarosi-kozgyules...

Röviden, ez az előterjesztés egy szégyen, ilyen szemetet előterjesztésnek nevezni a fővárosi közgyűlés megalázása... Értjük persze, hogy a politikai megrendelés megvolt, és izzadni kellett rá valamit, de hagyjuk is... Nem véletlenül fogalmaztunk az előző bejegyzésünkben úgy, ahogy.

A szavazás után pár perccel pedig már ment is a facebookon a fizetett kampány... ahova természetesen özönlenek a »Jaj köszönjük szépen kedves politikus úr« stílusú ömlengések az oktondi néptől.

A Világgazdaság cikke a témában:

https://www.vg.hu/.../szazmilliokrol-feledkezett-meg-a...

Egyszer ez az osztogatós bili ki fog borulni. A megoldásra pedig – nyilván másra kenve az egészet – végül nem fog más kínálkozni, mint a jegyáremelés és a járatritkítás. Ne legyen igazunk...”

Fotó: MTI/Kovács Attila

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2021. szeptember 01. 23:18
Gelejnek mondták, hogy a fidesz rezsicsökkentése jó ötlet volt, gondolta ő is lép hasonlót. Aztán ezt dolgozta ki. Majd hátha ettől a fiatalok megszavazzák 5.
DE JÓ
2021. szeptember 01. 22:34
Pont, mint a Medgyessy és Gyurcsány kormányok. Először fedezet nélküli ígérgetések politikai célokból, aztán töketlen vezetés, ostoba gazdálkodás, aztán csőőőőd... De jó, hogy nem ők kormányoznak !!!
Lenyeg Telen
2021. szeptember 01. 20:56
A "messze földön híres libsi szakértelem" a gyakorlatban... tragédia az egész bagázs...
Bradanek
2021. szeptember 01. 20:06
Gyalázatosan színvonaltalan ülést tartott – egy éves kihagyás után – a fővárosi közgyűlés. Ki gondolta volna?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!