Bérlakás-programokra van szükség

2021. szeptember 10. 21:01

Szerintetek hogy passzol ehhez a Diákváros férőhelyeinek csökkentése?

2021. szeptember 10. 21:01
null
Jámbor András
Jámbor András
Facebook

„89,7%-al nőtt a lakásárindex Magyarországon, a budapesti albérletárak pedig közel 130%-al nőttek 2010 és 2020 között! Egész Európában növekednek a lakásárak és a bérleti díjak, főként a nagyvárosokban, de nem annyira meredeken, mint itthon. A lakások, amikben lakunk, régiek, közel 90%-uk felújításra szorulna, ami pazarlást is jelent, mert például egy rossz hőszigetelésű lakást drágábban tudunk csak befűteni. Sok lakás beázik, sok család él penészes vagy nagyon sötét otthonokban.

Tegnap jelent meg a Habitat for Humanity éves jelentése, ami jól megmutatja, hogy a kormány még az EU-tól érkező, célzottan a lakhatásra fordítható támogatásokat sem jól használja fel. A szociális és zöld célokat kitűző programok segítségével lehetne felújítani és korszerűsíteni a lakóépületeket, hogy ne kelljen olyan sok embernek olyan rossz minőségű lakásban, vagy rosszabb esetben az utcán és hajléktalanszállókon élnie.

Ehhez képest a kormány a vissza nem térítendő támogatások egy részét lakóépületek helyett középületekre fordította, a felújításokra és modernizációra pedig utófinanszírozással volt lehetőség, tehát az tudott vele élni, akinek egyébként is volt tartaléka.

A célok között szerepel a kollégiumi férőhelyek növelése is 2027-ig. Szerintetek hogy passzol ehhez a Diákváros férőhelyeinek csökkentése?

Bérlakás-programokra van szükség, korszerűsítéssel elért valódi rezsicsökkentésre van szükség, a 2010-ben leállított panelprogram újraindítására van szükség!

Küzdjetek velünk, mert nincs még négy évünk a Fideszre!

Csatlakozzatok a kampányhoz, mögöttünk nem állnak oligarchák, minden erőforrást meg kell mozgatnunk, hogy visszaszerezzük a jövőnket!

Forrás: Habitat for Humanity Magyarország

Fotó: Jámbor András, Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EMM195
2021. szeptember 11. 17:18
Anyádat tegezzed.
Feri70
2021. szeptember 11. 16:06
A jó édes....t. Ne akard máár a fiatalokat élhetettlen panelekbe zárni. A paneleket le kell rombolni. A 10 emeleteseket legaláb 4-5 emeletesre vissza bontani.
kispufi
2021. szeptember 11. 13:33
Én nem szívesen szállásoltnám be sehová azt a képen látható csúnya hajléktalant, még minden értelemben összeszarná, a maga igényei szerint.
rrrrrr
2021. szeptember 11. 13:21
bzmeg, a kollegium v az egyetem idejere szolo szobakonyhas lakas az nem berlakas program megint a huje nep ahelyetth feltenne a szamara fontos kerdeseket, egybol beszopja a semmit diplomahalmozo lekvar agyak a huszon, harmoncas korosztaly... persze mert anyu majd atutalja a nagymutter eladott lakas arat, mer onerobol nem fog menni hihetetlen egy nemzedekek ezek, ezek mar sajat magukat se tudjak megszervezni, megfogalmazni, csak az megy hogy: "kartyaval lesz"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!