Az Orbán-féle irányvonal még jobban elszigetelődik Európában

2021. szeptember 27. 10:53

A liberálisok és a zöldek képviselik a legerőteljesebben a jogállamiság védelmét.

2021. szeptember 27. 10:53
null
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Fontos győzelmet arattak a politikai megújulást hirdető pártok a német választáson. Nyertek a szociáldemokraták, miközben történelmének legrosszabb eredményét könyvelheti el a leköszönő Angela Merkel kancellár pártszövetsége, a CDU/CSU.

Az igazán érdekes kérdések viszont a kezdődő koalíciós tárgyalásokon dőlnek majd el, ahol a liberálisok és zöldek szerepe fog felértékelődni. Ez a két párt ugyanis mindkét valószínű koalíciós felállásban szerepel — majdnem biztos, hogy mindketten részesei lesznek a koalíciónak. Ez azt is jelenti, hogy a Momentum szövetséges pártja, az FDP (akik taroltak az első szavazók körében) és a globális felmelegedés elleni harc legfontosabb szószólói meghatározzák majd a német politikát, ami nagyon jó hír.

A liberálisok és a zöldek képviselik a legerőteljesebben a jogállamiság védelmét, valamint azt, hogy fel kell lépni a demokráciát leépítő Fidesz ellen. Emellett kiállnak egy erős és egységes Európai Unió mellett. A Fidesz újdonsült szövetségese, a szélsőjobboldali AfD — akikkel kapcsolatban nem is olyan rég még olyan hírek érkeztek, hogy megállíthatatlanul törnek előre — veszített támogatottságából, és továbbra is elképzelhetetlen, hogy kormányzati tényezővé váljon. Vagyis ez azt jelenti, hogy az Orbán-féle irányvonal még jobban elszigetelődik Európában.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kikicsoda
2021. szeptember 28. 13:21
Cseh Katalin: "Az Orbán-féle irányvonal még jobban elszigetelődik Európában" A jelenlegi összeurópai irányvonal pedig Európa végét jelenti. Ha ez az irányvonal megy tovább, csak idő kérdése. De ugye történelmet szinte már sehol sem tanitanak. Viszont a "Woke" kultúra tombol és a múltat (amit nem tanitanak) mint rosszat, bűnöset és szégyelnivalőt mutatnak be, nyomnak le a gyerekek/emberek torkán, amit, szerintük, el kell törölni. (Ugye eleget énekeltették velün hogy: "A múltat végképp eltörölni, rabszolga had indulj velünk!") 1.4-es termékenységi rátával, ez meg is fog történni, és az Európai kontinens 30-60 éven belül megszünik annak lenni, ami Európát Európává tette, illetve teszi. A többi pedig majd következni fog. A történelem országútja tele van letűnt kultúrák kiszáradt tetemeivel. Európa, fél lábbal már ott van. Csak idő kérdése. Egyes országoknak, igy Magyarországnak is, van még némi esélyük. "Mond, te kit (mit) választanál?"
KannibálTatárÚr
2021. szeptember 28. 09:54
A jogállamiságra a jogbitorlók beszélik ki magukat. Mo. szuverén állam, aminek belügyeibe SENKINEK sincs joga beavatkozni. Az Uniónak kell a tagállamok akarata szerint működni, nem a tagállamoknak az Unió szerint.
Pista6
2021. szeptember 27. 20:24
Tolvaj! Enyves kezű! Fogd be a pofád és irány a börtön te riheronygy!
monuskaroly
2021. szeptember 27. 19:38
A szociáldemokraták megújulása? Mára úgy néz hogy az NDK területén normálisabbak az emberek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!