Mieink

2021. augusztus 26. 12:22

Kormányhülye, aki baromságot beszél a tálibokról és a pesti srácokról.

2021. augusztus 26. 12:22
null
Batka Zoltán
Népszava

„Az ember hajlamos azt hinni, hogy az olyan kormányhülyét, aki képes akkora baromságot beszélni, hogy a tálibok az 56-os pesti srácokhoz hasonló szabadságharcosok, titokban még a sajátjai is kiröhögik. A nagyívű gondolatmenetből ugyanis az is következik, hogy az odakint NATO-kötelékben szolgálatot teljesítő magyar békefenntartó honvédjeink a vörös hadsereg szellemi utódai, ami ugyanolyan nyilvánvaló idiótaság, mint a vallási fanatikusokat az éppenséggel megzabolázhatatlan szabadságvágyú utcai vagányként élt és mártírhalált halt Nickelsburg Lászlóhoz, Mansfeld Péterhez hasonlítani.

Erre jött a hír, hogy az Afganisztánból frissen kimenekítetteket a magyar hatóságok nem tekintik kapásból befogadottnak, menekültnek, hanem egyenként eljárás alá vetik őket.

Tisztázzuk: ők a mieink. Ezek az afgánok voltak azok, aki a hadseregünk mellett tolmácsként vagy helyi vezetőként terepismeretükkel segítették békefenntartóinkat. Tök mindegy, hogy mi volt az ő személyes motivációjuk ebben. A lényeg a végeredmény: nekik is köszönhető, ha katonáinkat nem hat darabban hozták vissza az őrjáratról, továbbá zömük jóval többet tett Magyarországért, mint tíz itteni fideszes szellemi honvédő együttvéve. Nem véletlen, hogy most hajtóvadászatot indítottak ellenük a tálibok. A Magyar Honvédségnek nagy nehézségek árán az utolsó pillanatban sikerült egy részüket kimenekíteni. Erre hopp, Magyarországra érve nemhogy megköszönik nekik a segítséget, hanem a röszkei tranzitzónában találták magukat, ami ugyanolyan börtön, mint amilyenben inkább az üldözőiknek lenne helye.”

(Fotó: Kabul, 2021. augusztus 19.Tálib harcosok járőröznek Kabulban 2021. augusztus 19-én. Négy nappal korábban a szélsőséges iszlamista tálibok uralma alá került Afganisztán, miután a lázadók harc nélkül behatoltak az afgán fővárosba és elfoglalták az afgán kormányerők által elhagyott kormányzati intézményeket.MTI/AP/Rahmat Gul)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sasszem
2021. augusztus 27. 09:01
A NÉP-SZARA
annamanna
2021. augusztus 27. 00:18
A kimenekítős-videós posztból idézek (... mert ugye fontos érték a magyar állam biztonsága): "nem áll módjukban kiadni, hogy a kimenekített 540 főből mennyi a magyar és az egyéb állampolgár. ..... összességében a „magyar érdekeltségű afgánok” 87 százalékát hozták ki, 57 afgán családot, 180 gyermeket." - Stirlitz! Hol tanult meg ilyen kitűnően autót vezetni? - kérdezte Müller. - A Vörös Hadseregben - válaszolta Stirlitz, majd elgondolkodott, hogy nem fecsegett-e túl sokat.
VeJoLa
2021. augusztus 26. 20:05
fabatka jobban tenné, ha azokra bízná az idemenekített afgánok ügyének az intézését, akikre tartozik, és akik értenek hozzá. Nem biztos, hogy itt van a legjobb helyük, és ha a segítségért büntetésből meg kell tanulniuk magyarul, ahelyett, hogy egy biztonságos szomszédországban kezdhetnének új életet.
Kormánypárti1
2021. augusztus 26. 18:39
Az a szerencsénk, hogy ilyen hülyéket nem alkalmaz a kormány sem katonának, sem titkosszolgálati tisztnek. Mert csak egy ostoba barom gondolja úgy, hogy attól hogy valaki pénzért, előnyökért segítséget nyújt, az adandó alkalommal nem teszi meg az ellenkezőjét is. Ez nem hülyegyerekek óvodás barátom vagy, nem vagy a barátom játéka, hanem kőkemény elemezendő kockázat. Persze az ilyen hülyéknek semmi sem drága, sőt, ha holnap a "mieink" mondjuk felrobbantanák a kurva anyját Budapesten, akkor örömködne mert megint tudna miért köpködni a kormányra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!