Kürtölés

2021. augusztus 08. 10:03

Alig lett nyugi járványügyben, a tömeg elindult a tengerekre meg Dubajba.

2021. augusztus 08. 10:03
null
Pozsonyi Ádám
Demokrata

„»Lehet, hogy már túlléptük azt a pontot, ami után helyrehozhatatlan a klímaváltozás, állítják a világ vezető kutatói.« Ezt tolja az arcunkba a haladó sajtó, és tele van ilyenekkel. »A Föld életjeleinek tekintett 31 mutatóból 18 rekordszinten áll. […] A cikk szerzői szerint a bizonyítékok arra utalnak, hogy vészesen közelít az a pont, de lehet, hogy már túl is léptünk rajta, amely után drámai és helyrehozhatatlan klímaváltozásra kell számítani. […] A 15 évvel ezelőtti szinthez képest 31 százalékkal gyorsult a gleccserek olvadása, és 2020-ban rekordmértékben csökkent a brazíliai őserdők mérete.«

Tegyük fel, hogy igaz. Bár ez a »világ vezető kutatói« szófordulat erősen emlékeztet a brit tudósokra, de mindegy. Tételezzük fel, hogy vannak úgymond »vezető tudósok« – akik nem kamiont vezetnek –, és tételezzük fel, hogy a véleményük nem túlzás vagy marhaság.

Ennek mi értelme? Ha igaz is, minek a tömeg orrára kötni? Ezért sír a tizenéves Móni, hogy nincs értelme tanulni, dolgozni, házasodni, lakást venni. Ez miért jó? Eddig hány eset fordult elő a történelemben, amikor volt értelme annak, és jól járt vele a világ, hogy negatív információkat, amiket a kisember nem tud feldogozni, a tömeg orrára kötöttek? Nos?

Soha. Mióta a szellemi élet és a művészvilág szereplőinek életútját a különféle lapok és oldalak megszellőztetik, csak annyi történt, hogy egyes festők, írók, költők elvesztették a tekintélyüket, mert Mari néni, aki soha semmit nem hozott létre, és soha nem feszítette belső nyugtalanság, csalódott a nagy költőben, mert azt várta, hogy a bolond művek szerzője úgy él, mint egy hivatalnok. Egyes történelmi nagyságok esetében szintúgy.

Alig lett nyugi járványügyben, a tömeg elindult a tengerekre meg Dubajba. Felfogta, hogy nem kéne? Nem. Mondták? Igen.

Mit tud tenni az átlagember? Elolvassa, retteg, de ugyanúgy él, mint eddig. Változtat bármit? Nem fog. Akkor minek az orrára kötni? Minek a világba kürtölni? Ha menthető bármi, intézzék felettünk, de a tömegnek felesleges tudnia.”

Fotó: Ramon van Flymen / ANP MAG / ANP via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. augusztus 09. 08:12
Mutatok egy példát a fentire. Igenis KELL A FIGYELMEZTETÉS, mert az Isten is ezen elv alapján cselekszik, akár hallgatnak az emberek a veszélyre való felhívásra, akár nem. Mindenképpen KELL A FIGYELMEZTETÉS!!! Ez 2,3-7 És mondá nékem: Embernek fia! küldelek én téged Izráel fiaihoz, a pártos nemzetségekhez, a kik pártot ütöttek ellenem; ők és atyáik vétkeztek ellenem mind e mai napig. A kemény orczájú fiakhoz és makacs szívűekhez küldelek téged, és ezt mondjad nékik: Így szól az Úr Isten! Ők pedig vagy hallják, vagy nem hallják, mivelhogy pártos ház, hadd tudják meg, hogy próféta volt köztük. Te pedig, embernek fia, ne félj tőlök, és az ő beszédöktől se félj; ha bogácsok és tövisek vannak is veled, és ha skorpiókkal lakol is együtt; beszédöktől ne félj, orczájoktól ne rettegj, mert ők pártos ház. És szóljad az én beszédimet nékik, vagy hallják, vagy nem, mert pártos ház. Ez 3,7-11 De az Izráel háza nem akar téged hallgatni, mert nem akarnak engem hallgatni, mert az egész Izráel háza kemény homlokú és megátalkodott szívű. Ímé keménynyé tettem orczádat, a milyen az ő orczájok, és keménynyé homlokodat, a milyen az ő homlokuk. Olyanná, mint a gyémánt, a mely keményebb a tűzkőnél, tettem a te homlokodat; ne félj tőlök, és meg ne rettenj tekintetöktől, mert pártos ház. És mondá nékem: Embernek fia! minden beszédimet, a melyeket szólok néked, vedd szívedbe, és füleiddel halld meg. És eredj, menj el a foglyokhoz, a te néped fiaihoz, és szólj és mondjad nékik: Így szól az Úr Isten, vagy hallják vagy nem. Ez 3,17-21 Embernek fia! őrállóul adtalak én téged Izráel házának, hogy ha szót hallasz számból, intsd meg őket az én nevemben. Ha ezt mondom a hitetlennek: Halálnak halálával halsz meg, és te őt meg nem inted és nem szólasz, hogy visszatérítsd a hitetlent az ő gonosz útjáról, hogy éljen: az a gonosztevő az ő vétke miatt hal meg, de vérét a te kezedből kívánom meg. De ha te megintetted a hitetlent, és ő meg nem tért hitetlenségéből és gonosz útjáról: ő az ő vétke miatt meghal, de te megmentetted a te lelkedet. És ha elfordul az igaz az ő igazságától, és cselekszik álnokságot, és én vetek eléje botránkozást: ő meg fog halni; ha meg nem intetted őt, vétke miatt hal meg és elfelejtetnek igazságai, a melyeket cselekedett; de vérét a te kezedből kívánom meg. Ha pedig te megintetted azt az igazat, hogy az igaz ne vétkezzék, és ő nem vétkezik többé: élvén él, mert engedett az intésnek, és te a te lelkedet megmentetted.
annamanna
2021. augusztus 09. 08:00
"Mit tud tenni az átlagember? Elolvassa, retteg, de ugyanúgy él, mint eddig. Változtat bármit? Nem fog. Akkor minek az orrára kötni? Minek a világba kürtölni? Ha menthető bármi, intézzék felettünk, de a tömegnek felesleges tudnia." Ó, te álnok kígyó, hamis gazember!!!! Amikor a WTC összeomlott, akkor is azt ismételgette a hangosbemondó, hogy mindenki maradjon nyugodtan a helyén és folytassa a munkáját!!!! Mit tudsz tenni? TÉRJ MEG!!!!! Amúgy mit csinált az Isten, mielőtt istenítéletként katasztrófát zúdított a földre? Küldötteket küldött, hogy figyelmeztessék az embereket!!!! Jónás próféta sztorija ebből a szempontból a legismertebb, mert Jónás nagyon engedetlen volt és nem akart figyelmeztető lenni, de rajta kívül rengeteg más próféta is volt a Szentírásban, akik elvégezték azt, amit az Isten rájuk bízott. Például Noé, miközben építette a bárkát, prédikált is, ráadásul maga a bárkaépítés is volt annyira feltűnő jelenség, hogy aki akarta, eszébe vehette volna a figyelmeztetést. Sodomába Lót ment el, bárki hallgathatott volna rá. És az angyalokra is hallgathatott volna bárki, de a nép inkább megbaszni akarta őket. AZ ISTEN MINDIG KÜLD FIGYELMEZTETŐKET, te féreg!!! Csak a sátán támad hátulról, akinek a szolgája vagy!!!! Ezt nézd meg, nyomorult: https://www.youtube.com/watch?v=Xp6U3fNKMB0
hátakkor
2021. augusztus 08. 15:49
30 éve a Jew York Times jégkorszakot jósolt.
Tiszafa
2021. augusztus 08. 15:35
Ádám, ezeket azért tudatják az emberekkel, mert a rossznak hírértéke van. Pl: meggyilkolták, felrobbant, lezuhant, összeütközött, harmincszor gyorsabban olvadnak a gleccserek és víz alá kerülnek a városok, meg a fél ország ég már itt, meg ott, stb, stb. Mert a médiának ami normális, ami jó, ami a közösséget élteti és nem rombolja, na kérem az nem hír. Azt nem lehet eladni. Ilyen sötét lelkületű világot élünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!