Az autoriter vezetők a klímaváltozásban is megtalálták a számításaikat

2021. augusztus 11. 07:01

Rá kell kényszerítsük az autoriter vezetőket a valós cselekvésre.

2021. augusztus 11. 07:01
null
Donáth Anna
Facebook

„Először tagadták, aztán elbagatelizálták, most felhasználják, hogy gyűlöletet és megosztottságot szítsanak – az autoriter vezetők és a szélsőséges csoportok a klímaváltozásban is megtalálták a számításaikat, elkezdték a hatalmuk további megszilárdítására felhasználni. Miközben a világ a görögországi pusztító erdőtüzekre figyel, egy még sötétebb és tragikusabb jövő kezd el kibontakozni a görög erdőtüzektől 1500 kilométerre. Törökország ázsiai oldalán is erdőtüzek pusztítanak idén nyáron, az emberek okozta klímaváltozás miatt bekövetkező vízhiány, szárazság és hőhullámok következtében. Ebből is látszik, hogy cselekedni kell, mert a klímakatasztrófa nem a jövő, hanem a jelen. Tudja ezt Recep Erdogan török elnököt támogató szélsőjobboldali, kisebbségellenes holdudvar is, csak a cselekvés náluk mást jelent. Egyre több hír jelenik meg arról, hogy szélsőséges csoportok és kisebbségellenes közösségek a Törökországban üldözött kurdokat és a hozzájuk köthető szervezeteket okolják, minden bizonyíték nélkül, az erdőtüzek miatt.

Szándékos gyújtogatásról beszélnek a gyűlöletkeltők, miközben, ahogy az egyik kurd bolttulajdonos, aki maga is sokat segített a tüzek áldozatain elmondta, azok a helyiek okolják kurdokat, akik maguk is eldobálják a sörösüvegeiket az erdőben. Ezek az üvegek aztán pedig, nagyítóként fókuszálva a nap sugarait, lángra lobbantják a kiszáradt aljnövényzetet. »Senkit sem érdekel az erdő, és aztán a kurdokat okolják, ez igazságtalan« – fogalmazott a bolttulajdonos.Egyetértek, ez igazságtalan. Igazságtalan, hogy a nagyvállalatoknak a környezetszennyezést megengedő, a fenntarthatatlan gazdasági növekedést hajszoló autoriter rezsimek, az emiatt bekövetkező klímakatasztrófát arra használják, hogy embert ember ellen hangoljanak, gyűlöletet keltsenek.

A mi feladatunk itt Európában, az Európai Unióban, hogy felszámoljuk ezt az igazságtalanságot, és egy emberséges, zöld jövőt építsünk. Az EU gazdasági és politikai erejét ki kell használnunk, mert a klímakatasztrófa megállításához az összes kontinens, összes országának közös cselekvésére van szükség, és ez a cselekvés nem szülhet újabb igazságtalanságokat. Az Európai Unió klímarendeleteit, az Európai zöld megállapodást úgy kell megalkotnunk és végrehajtanunk, hogy rákényszerítsük az autoriter vezetőket a valós cselekvésre, eközben pedig kizárjuk annak lehetőségét, hogy a klímaválsággal visszaélve támadhassanak kisebbségekre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2021. augusztus 24. 12:31
Az autoriter vezetők a klímaváltozásban is megtalálták a számításaikat Apád meg a melltartóban találta meg a számítását.
zakar zoltán béla
2021. augusztus 12. 13:23
szikszói ma donnák
Sanyikám
2021. augusztus 11. 18:57
Hallod?! Ha, már úgy is ott kocsmáztok Brüsszelben, könnyen találhatsz ott magadnak egy háromlábú Afrikait. Tégy nekünk egy szivességet és csináltad meg magad vele. Legalább az Afrikainak szerezz egy kis örömöt. Egyszer számoltasd ki valakivel,hogy annak 705 kibaszott képviselőnek mennyi pénzbe kerül a kényeztetése?!! Egy ketszinű fekély vagy . Nyomorult.
Sanyikám
2021. augusztus 11. 15:14
Neked pedig egy méretes péniszre kéne rátalálnod, aminek befogadásától vissza zökennél a valós világba. Hogy álltok a kolléganőd cslásainak felgöngy,,,,,,, vél?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!