Orbán Viktor nevű HVG-vásárlónak

2021. július 07. 17:40

Orbán Viktornak nem az újságosnál kellene keresnie a szabad sajtó maradékát.

2021. július 07. 17:40
Gergely Márton
Gergely Márton
hvg.hu

„Orbán Viktornak nem az újságosnál kellene keresnie a szabad sajtó maradékát, hanem utasítania kéne az államapparátust, hogy tájékoztatási kötelezettségének tegyen eleget. Törölje el a járvány miatt meghosszabbított válaszadási határidőt, engedélyezze végre, hogy Magyarországon virológusok és iskolaigazgatók, főorvosok és intézményvezetők lelkiismeretük szerint beszélhessenek a sajtóval.

Engedje meg a Fidesz politikusainak, hogy mondataikat ne kelljen ellenőrzésre benyújtaniuk Rogán Antal csapatának. Kérje meg Kövér Lászlót, hogy a demokráciát megcsúfoló sajtóketreceket szüntesse meg az Országgyűlésben, és a Kormányinfóra engedjék be a Magyar Hang, a Direkt36 és minden más szerkesztőség munkatársát, ha ezt kérik.

Ha én dolgoznék az egyik szerkesztőségben, amelynek termékét nem vette meg Orbán Viktor, hangosan tiltakoznék. Már ha a lapot még sajtóterméknek és szabadnak gondolnám. A hallgatásuk annak a beismerése, hogy ők a magyar sajtószabadságba már nem férnek bele. Már más szakmát képviselnek, más ügyet szolgálnak. Az ő felfogásuk megegyezik Orbán Viktoréval: az a feladatuk, hogy a kormányfőt dicsérjék, minden kritikától megkíméljék, és harci kutyaként támadják azokat, akik a hatalommegtartást veszélyeztetik. Úgy tesznek, mintha a sajtószabadsághoz elég lenne, hogy Orbán méltóztatik meghagyni néhány sajtóterméket, amelyben politikáját meg lehet kérdőjelezni.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SGGYJMZ
2021. július 08. 13:02
Most hogy megerősítést is nyert, amit persze eddig is tudtunk, hogy Magyarországon de facto és de jure is sajtószabság van, jönnek ezek a nyálas kis liberálbolsevik firkászok - most már lassan csapatba is rendeződnek, ismét - és azt sikoltozzák, hogy azt nem is úgy, meg nem annyira, meg egyébként is ami az az valójában nem is az - szóval hányinger, amit műveltek Gergely Márton.
llnnhegyi
2021. július 08. 12:16
Könyvtár!
írmag
2021. július 08. 11:58
2021. május 25. Gergely Márton, a HVG új felelős szerkesztője, mint kiképzett hangadó cigarettavég.
Inimma
2021. július 08. 11:27
Az Európa Parlament épületében az ujságírók a kijelölt helyen, kordon mögött tartózkodhatnak. .................... "demokráciát megcsúfoló sajtóketrec" Már csak a hazudozás maradt. Vesztettetek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!