Mikor fog Orbán Viktor az egészségügy helyzetéről szamizdatolni?

2021. július 01. 08:50

Ez az ország sokkal jobbat érdemel, és ezt meg is fogja kapni!

2021. július 01. 08:50
Szél Bernadett
Facebook

„Mikor fog Orbán Viktor az egészségügy helyzetéről szamizdatolni? Vagy mikor fogja teleplakátolni az országot azzal, hány betöltetlen háziorvosi praxis van? Most néztem meg, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő honlapja szerint jelenleg 645 (!!!) betöltetlen háziorvosi praxis van az országban – ez februárban még 609 volt. Mi erre a kormány reflexszerű reakciója? Nem a praxisok finanszírozásának emelése, mert azt egy normális kormány csinálná — a propagandakormány viszont fogja és lejjebb szállítja az elvárásokat.

Kásler legújabb rendelete szerint ugyanis a háziorvosi ügyeletet egyetlen mentőtiszt vagy kiterjesztett hatáskörű ápoló is elláthatja. És mint tudjuk, januártól már szakképesítés nélküli orvos is lehet háziorvos, ha van más szakvizsgája. A tendencia világos: megfelelő képesítés nélküli munkaerővel akarják kezelni az orvoshiányt, nem forrásbevonással.

De kottára ugyanez a helyzet az oktatásban is — tavaly hozták azt a szabályt, ami ellen szülők is tiltakoztak: megfelelő képzettség nélkül is betölthetnek pedagógusi állásokat az iskolákban, óvodákban. Például az is alkalmazható tanárként, akinek nincs tanári diplomája, ha rendelkezik természettudományos területen szerzett felsőfokú szakképzettséggel. Elég, ha vállalja a szükséges tanári képzettség megszerzését.

A szociális területen is ugyanez megy: még véletlenül sem béreket emelnek, hogy többen válasszák ezt a szakmát és legyen megbecsültsége a területnek, hanem csökkentik a képzettségi elvárásokat. Tavaly derítettem ki, hogy ma már akár 8 általánossal vagy érettségivel is lehet valaki gyermekfelügyelő, még ha nincs is meg a törvényben előírt képzettsége. Tavaly 390 szakképzetlen gyermekfelügyelő dolgozott az országban, miközben rengeteg szakember hagyta el a pályát az elmúlt években a rossz bérek miatt.

Ez így tarthatatlan. Ne az az elvárásokat szállítsa egyre lejjebb és lejjebb a propagandakormány, hanem becsülje meg az egészségügyben, oktatásban, szociális ellátásban dolgozók munkáját! Miközben lassan összedől alattuk az ország, ők csak öntik és öntik a pénzt a propagandába meg a haveroknak, harácsolnak és közben nemzeti konzultálnak képzelt ellenségekről, Orbán meg jódolgában szamizdatol. Ez az ország sokkal jobbat érdemel, és ezt meg is fogja kapni!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. július 01. 22:27
Jöhet az átalakítás: csak nappal lehetne szülni https://index.hu/belfold/2021/06/08/korhazi-rendszer-atalakitas-betegellatas-szuleszet/
Zod
2021. július 01. 16:56
"Magyarországon kívül egyetlen OECD országban sem csökkent az egy főre jutó egészségügyi kiadások reálértéke 2003 és 2009 között, sőt ebben az időszakban a legtöbb országban jelentősen nőttek a kiadások. 2009 és 2016 között az országok többségében viszont már sokkal lassabban nőnek az egészségügyi költések, míg hazánkban ekkor kezdtek csak növekedésbe. A kiadások növekedésének üteme hazánkban az OECD-átlag kétszerese, Magyarország ezzel az első tíz ország között van." https://tinyurl.com/r76ffmm8
Fila2020
2021. július 01. 16:56
Hazudozunk, hazudozunk? Már megint?! A covid halálozásról az Eurostadt jelentés sem a libernyák politikusok hazugságait igazolta.
harcimarci
2021. július 01. 16:36
"Miközben lassan összedől alattuk az ország" Tényleg? Én úgy értesültem, hogy ma Magyarorzágon a legalacsonyabb a rezsi az Unió országaiban , a legmeredekebben emelkednek a fizetések, és Magyarországon lesz az egyik legmagasabb GDP növekedés. nem tudom, milyen tudatmódosítót szedsz, Bernadett, le kéne állni vele..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!