Egyetlen felelős döntés maradt: a tokiói olimpiai játékok eltörlése

2021. július 13. 14:24

Azon kell fáradoznunk, hogy a nemzetközi munkásolimpiát állítsák a helyére.

2021. július 13. 14:24
null
Kocsis Árpád
Mérce.hu

„Június elején 10 ezer önkéntes jelezte, hogy a romló járványhelyzet miatt nem kíván részt vállalni az olimpiai játékok lebonyolításában, a szigetország lakosságának 80 százaléka ellenzi a sportesemény megrendezését, mérvadó vélemények szerint pedig egy »épelméjű világban« már régen visszamondták volna az olimpiai játékokat, amelynek immár 30 milliárd dollára becsülik a költségeit.

Hovatovább Jamagucsi Kaori, Japán egyik legismertebb olimpikonja egyenesen úgy fogalmazott, hogy »Japánt belekényszerítették« az olimpia megszervezésébe, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a japán kormány és a helyi szervezők pedig figyelmen kívül hagyják a társadalmi ellenállást, amely a játékok törlését követeli.

Márpedig a japán nép a barátunk, s nem lehet tetsző, ami ellenükre történik.

Itt a végső ideje az olimpiai játékok eltörlésének.

Görögország megroggyant belé, Rio de Janeiro rajtavesztett, és több ezer szegénynek kellett elhagynia az otthonát miatta, London erősen megsínylette. Itt az ideje tanulnunk a hibákból.

A tokiói olimpiai játékokat el kell törölni.

S amikor majd lehet, akkor is azon kell fáradoznunk, hogy a nemzetközi munkásolimpiát állítsák a helyére: a tömeges részvételen alapuló játékokat, amelyen nem csak agyonhajtott élsportolók vesznek részt, amely nem a nemzetek vetélkedését díjazza, s mindenekelőtt nem a tőke javát szolgálja.

Internacionalizmus! Barátság! Szolidaritás! Béke!”

Fotó: A Munkás Testedző Egyesület (MTE) kalapácsgyakorlat próbája, 1929.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2021. július 14. 10:50
1. a lakosság a JÁRVÁNYHELYZET miatt aggódik, a "munkásolimpia" (leánykori nevén szovjet szpartakiád) természetesen nem tömegek részvételével játszódna???? 2. Ha ez az írás 1930 és 1952 között jelenik meg a moszkvai Pravdaban, senki egy szót sem szól. Na de 2021??? Ez egy veszélyes komcsi barom. És nem szabad félvállról venni őket. A bolsikat is elintézték még 17 őszén is egy kézlegyintéssel.
Reszelő Aladár
2021. július 14. 07:02
Azt azért tisztázzuk, hogy az Olimpia maga az emberiség egyik legnagyobb és lefontosabb projektje. Mint ilyen a nemlétező munkásmozgalom számára egy kötelezően bezúzandó dolog. Ideje lenne felfogni végre, hogy mióta az államadósság korlátlanul növelhető, azóta teljesen mindegy, hogy mi mennyibe kerül. De persze a mozgalmat ez sosem zavarta, ha valamit le lehet bontani, akkor már boldogok pár percig.
kitiltott
2021. július 13. 23:14
Te atya úristen.. Ennyire sötétek is itt élnek köztünk.. Egy zsák cementet sem tudna eza kommunista buzi arréb rakni.. Na kisfiú ha van vér a pucában Akkor állj az úszó vagy vizilabdás fiúkkal szemben és olvasd fel a hányásodat
Rocktoberi
2021. július 13. 20:24
Ezt a gyíkot még Thürmer is lehülyézné.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!