Covid után árvíz; így bünteti Isten a németeket?

2021. július 21. 07:43

Jurák Kata ellen az emberi aljasság létező legszélesebb spektrumát bemutatták.

2021. július 21. 07:43
null
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
PestiSrácok

„A szivárványt, mint Isten örömhírének bibliai jelét, a meleglobbi kisajátította. Istennek nem tetsző életmódjának, annak népszerűsítésének jelképévé tette, s ennek a bűnnek jött most el az isteni következménye – vélekedett Jurák Kata, a PestiSrácok.hu újságírója. Ezért a vélekedésért totális támadást intézett ellene a baloldal, a 444-től kezdve a politikusokon át egészen az internet kloákanyílásának legmélyén elhelyezkedő kommentelőkig. Kata és gyerekei megerőszakolásától a halálos fenyegetésekig az emberi aljasság létező legszélesebb spektrumát bemutatták.

Mit is tett Jurák Kata? Hívőként pusztán csak értelmezni próbált egy jelenséget, úgy, ahogy azt a Szentírásban, elsősorban az Ószövetségben is rendszeresen olvashatjuk: Isten haragra gerjedt a népe által elkövetett bűnökért, és ezért valamilyen csapással sújtotta őket. Ebben valóban benne van a kollektív bűnösség elve: az egész népre kimért büntetésnek olyan áldozatai is lehetnek, akik magát a bűnt nem követték el személy szerint. Ettől még nem kegyeletsértő, nem az ő haláluk megcsúfolása, ha Isten büntetésének véljük a történéseket. Ezt a Bibliát csöppet sem ismerő, de arra hivatkozni imádó, fantasztikus erkölcsi magaslatokról prédikáló ateisták állítják (Jakab Péter vezényletével). (...)

A Földön minden kultúrájában tulajdonítanak isteni eredetet különböző természeti jelenségeknek. Még a konfuciuszi gondolatokon alapuló, majd Mao által minden szakralitástól megfosztott kínai univerzizmus is mindig transzcendens okokat, összefüggéseket lát a megmagyarázhatatlan, vagy épp nagyon is magyarázható, fájdalmas események mögött. A hindu kultúrában pedig végképp természetes, hogy a monszunesőt vagy annak hiányát, a Gangesz áradásait vagy épp a szárazságot az isten(ek) büntetésének véljék. Ott eszükbe sem jutna a liberálisoknak kiborulni, hisztizni, gyűlölködni és fenyegetőzni, ha valaki ezt le meri írni. (Náluk eleve nincsenek is liberálisok – micsoda mázlisták…) De visszatérve a kereszténységhez és Krisztushoz: ha be is fogadjuk őt, ha van is védőhálónk, az ok-okozati következmények, a természet törvényei akkor sem felülírhatóak. Istent pedig végképp nem játszhatunk. Még tavaly márciusban írtam, szintén itt a PS-en arról, hogy a koronavírus-járványt vajon hogyan tudjuk elhelyezni a keresztény világképünkben, hogyan engedheti Isten, hogy ez történjen. A helyzet azóta sem változott: a világ továbbra sem hatcsillagos luxushotel, ahol erőfeszítések és következmények nélkül fürödhetünk az Úr által biztosított tejben-vajban.”

Fotó: MTI/EPA/Sascha Steinbach

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ptrfarkas43
2021. július 26. 19:18
És akkor Jurák még meg sem említette, hogy most pont azért önti el a nyugatot Babilon mint amiért anno a Zsidók mentek Babilonba.
fintaj
2021. július 21. 17:06
Ugye ismeritek a szót ítélet idő! Oka van annak, hogy honnan keletkeztette ez szót népünk! Gondolkodjatok el rajta ! Ne bántsátok azt, ha valaki, valamiért istenítéletről beszél!
patkánynak sem nevezhető férgek
2021. július 21. 13:11
Te barom, itt egy konkrét tömeggyilkosságról volt szó. Te meg elkezdted fejtegetni, hogy a kisunokád lehet, hogy terrorista lett volna, vagy Micike épp az ő májára vár, ezért jó, hogy meghalt. Ezek szerint, ha ez van a háttérben, akkor minden tömeggyilkosság jó, vagy ha nem jó, akkor megdőlt a faszszopó haverod mantrája, miszerint minden történés jó dolog, mert isten jót akar.
annamanna
2021. július 21. 11:26
1Móz 9,8-17 8. És szóla az Isten Noénak és vele az ő fiainak, mondván: 9. Én pedig ímé szövetséget szerzek ti veletek és a ti magvatokkal ti utánnatok. 10. És minden élő állattal, mely veletek van: madárral, barommal, minden mezei vaddal, mely veletek van; mindattól kezdve a mi a bárkából kijött, a földnek minden vadjáig. 11. Szövetséget kötök ti veletek, hogy soha ezután el nem vész özönvíz miatt minden test; és soha sem lesz többé özönvíz a földnek elvesztésére. 12. És monda az Isten: Ez a jele a szövetségnek, melyet én örök időkre szerzek közöttem és ti köztetek, és minden élő állat között, mely ti veletek van: 13. Az én ívemet helyeztetem a felhőkbe, s ez lesz jele a szövetségnek közöttem és a föld között. 14. És lészen, hogy mikor felhővel borítom be a földet, meglátszik az ív a felhőben. 15. És megemlékezem az én szövetségemről, mely van én közöttem és ti közöttetek, és minden testből való élő állat között; és nem lesz többé a víz özönné minden testnek elvesztésére. 16. Azért legyen tehát az ív a felhőben, hogy lássam azt és megemlékezzem az örökkévaló szövetségről Isten között és minden testből való élő állat között, mely a földön van. 17. És monda Isten Noénak: Ez ama szövetségnek jele, melyet szerzettem én közöttem és minden test között, mely a földön van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!