Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

A politikai korrektség erőltetése gyengíti az EU-t

2021. július 12. 11:50

Az új „progresszív” ideológiai front ugyanolyan dogmatikus és intoleráns, mint leninista vétetésű elődje.

2021. július 12. 11:50
Teodor Baconschi
Főtér.ro

„Ahogyan a marxizmus is a polgári értelmiségi körök révén tört be a cári Oroszországba – lévén az egyetlen közeg, amely képes volt »új eszmék megvitatására« –, úgy a kulturális neomarxizmus a mai Európába egy virágzó akadémiai polgárságnak köszönhetően tör be, amely a proletár internacionalizmust egy globális, multikulturális internacionalizmussal helyettesíti.

Az új »progresszív« ideológiai front ugyanolyan dogmatikus és intoleráns, mint leninista vétetésű elődje. Egyenesen »fasizmusnak« minősít minden attitűdöt, amely szembenáll vele, az európai eszmét pedig a saját, alternatívák nélküli agendájára szűkíti.

Ha emlékezteted a progresszíveket, hogy az Európai Uniót kereszténydemokrata politikusok hozták létre, azt mondják, hogy Európa ma már nem keresztény, és a kereszténység bármiféle újraéledése veszélyeztetné a demokráciát. Progresszív nézőpontból az idegenek keresztényi elfogadása tulajdonképpen idegengyűlölet, mert a régi kereszténydemokrata pártok ezáltal implicit módon a kereszténység igazsága, ily módon elsőbbsége mellett tettek hitet.

A posztigazság korában azonban a kereszténység – amely egyértelműen az európai civilizáció kötőanyaga – elvesztette »városi kiváltságait«. Azt mondják nekünk, hogy európaiak lehetünk akkor is, ha bármilyen más vallást ölelünk keblünkre, vagy egyet sem. Ez a fajta identitárius elhajlás az EU-tagállamok számos polgárát egy túlkompenzáló radikalizálódás irányába taszítja.

Ahelyett, hogy őszinte párbeszéddel nyugtatnák a kedélyeket (például a Brexithez vezető valódi okok elemzésével, túl azon a balos mantrán, miszerint az euroszkeptikus populisták manipulálták a »tanulatlan tömegeket«), a progresszív tábor azt hiszi, az EU-s projektet azáltal konszolidálhatja, ha listázza azokat a makacskodó államokat, amelyeket »ki kellene zárni«, mert nem osztják egyhangúan a politikai korrektség ortodoxiáját. Mivelhogy ennek sehol nincs egyhangú támogatottsága, tartok tőle, hogy az EU nem egyre erősebb lesz, ahogyan szeretnénk, hanem egyre megosztottabb, vagyis gyengébb és jelentéktelenebb.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
figyelő4322
2021. július 12. 22:04
A szerző sajnálni látszik, hogy az EU egyre gyengébb lesz. Ha az EU ma is olyan "normális" lenne, mint volt néhány évtizede, akkor érdemes lenne minden erönket bevetni, hogy ne gyengüljön! A mai, retardált formájában azonban jó, ha gyengül. Sőt, jó lenne, ha esetleg kimúlna. Aztán lehetne újra kezdeni, a régi, 1960-as alapokkal!
pitypang1125
2021. július 12. 15:58
Jé egy Román akinek van esze.
Magyarok Pásztora
2021. július 12. 12:33
Hát ez nagyot szólt mint a bodzapuska, jó reggelt!
istvanpeter
2021. július 12. 12:15
Az EU egy elnyomó gyarmatosító birodalom és pontosan úgy működik, mint minden - Szovjetunió, Harmadik Birodalom, stb. - más birodalom. A demokrácia, a szabadság és a pluralizmus csak fedő mese. Értelemszerűen, a kisebb és értelmesebb tagországok elutasítják a birodalmi elveket és gyakorlatokat, bár az egyenrangú és a kölcsönös érdekeken nyugvó multi együttműködési rendszer eddig még szinte sehol sem valósult meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!