Sajnálkozás helyett esélyeket teremtünk

2021. június 02. 16:28

Minden munkahely érték, de a megváltozott munkaképességű munkahely kétszeresen is az.

2021. június 02. 16:28
Fülöp Attila
Facebook

„#VALAMIKÉSZÜL Sajnálkozás helyett esélyeket teremtünk ÚJABB FÁZISÁBA lépett a tesztelése annak az innovációnak, amely alapjaiban változtatja meg a magyar mmk-s területet!

️ A megváltozott munkaképességű foglalkoztatást megerősítő és dinamizáló fejlesztés tesztelésébe a legnagyobb érdekképviseleti, szakmai szervezetek és a munkaadói oldalt képviselők is részt vesznek.

Mindannyian üdvözölték az ÉrtékVagy! program újabb mérföldkövét

  • Emberi Erőforrások Minisztériuma
  • Innovációs és Technológiai Minisztérium
  • Nemzeti Szociálpolitikai Intézet
  • Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége - MEOSZ
  • sinosz.hu Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége
  • Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ)
  • Siketvakok Országos Egyesülete
  • Autisták Országos Szövetsége
  • ÉFOÉSZ Központ
  • Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum
  • MEF Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fóruma
  • VSZOSZ Védett Szervezetek Országos Szövetsége
  • KÉZMŰ, ERFO, FŐKEFE cégcsoport

Minden munkahely érték, de a megváltozott munkaképességű munkahely KÉTSZERESEN is az. Mert nemcsak gazdaságilag, hanem szolidaritásban is mérhető.

A most benyújtott 2022-es költségvetésben több mint 50 milliárd forint áll rendelkezésre azért, hogy minél több megváltozott munkaképességű ember dolgozhasson. Ez 4,5 mrd Ft-tal több, mint amit az idei költségvetés tartalmaz!

A megváltozott munkaképességű, fogyatékossággal élő személyek foglalkoztatási arányát a polgári kormány több, mint DUPLÁJÁRA növelte, a 2010-es 18% százalékról mostanra 44%-ra.

Ráadásul az idei évtől ELTÖRÖLTÜK a kereseti korlátot, vagyis a megváltozott munkaképességű munkavállalók ellátása már nem függ a keresetének az összegétől.

Azért indítottuk az Érték Vagy! programot, hogy még szorosabbra fűzzük a szociális területen is a piaci és az állami szektor együttműködését és közösen bizonyítsuk be: a megváltozott munkaképességű honfitársaink ÉRTÉKET teremtenek.

A Századvég Gazdaságkutató 2020-as kutatása is azt bizonyítja, hogy a vállatok vezetői ELÉGEDETTEBBEK mmk-s munkavállalóikkal, mint a többi dolgozóval. A piacot jól ismerők ezt az arányt a kiemelkedő lojalitásukkal és elkötelezettségükkel magyarázzák.

Sajnálat helyett az egyenlő ESÉLYEKET építünk, ezért nem segélyeket, hanem LEHETŐSÉGEKET teremtünk. Egyre többen tudják, hogy megváltozott munkaképességű munkavállalók készítik a Tisza Cipő, vagy a Nanushka termékeit, vagy varrják a VOLÁN, a MÁV, vagy BKV egyenruhákat.

#gondoskodáspolitika

#SegélyHelyettEsély

#csakegyütt”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. június 02. 23:34
"Minden munkahely érték, de a megváltozott munkaképességű munkahely kétszeresen is az." S ez a kétszeres érték érvényes a bérekre is? Mert ha nem, akkor valótlan állítás.
Romentumos Gyurcsányjugend
2021. június 02. 16:36
Kedves Közalkalmazottak! Ha közmunkások szeretnétek lenni vagy csak egyszerűen munkanélküliek, akkor szavazzatok nyugodtan a szemkilövető böszme-koalícióra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!