Mi ez a férfiak is szülhetnek dolog?

2021. június 28. 17:02

Loretta. A Monty Python tévedett. Már nem szimbólum, valóság.

2021. június 28. 17:02
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

„Őrült beszéd, de van benne rendszer. Az Európai Parlament által elfogadott úgynevezett Matic-jelentésben a következő áll: »mivel bizonyos körülmények között a transznemű férfiak és a nem bináris személyek is teherbe eshetnek, az ilyen esetekben részesülniük kell a terhességgel és szüléssel kapcsolatos gondozásra vonatkozó intézkedésekben, a nemi identitásuk alapján való hátrányos megkülönböztetéstől mentesen.« (N. – whereas in certain circumstances transgender men and non-binary persons may also undergo pregnancy and should, in such cases, benefit from measures for pregnancy and birth-related care without discrimination on the basis of their gender identity;)

Magyarán: ha egy nő úgy dönt, hogy ő férfi, és teherbe esik és szül, akkor, miközben továbbra is férfinak kell tekinteni, meg kell kapnia mindazokat a támogatásokat, amelyek egy teherbe esett és szülő nőt megilletnek.

Az alábbi párbeszéd egy negyven évvel ezelőtti filmből való.

- Miért jössz állandóan a nőkkel, Stan?

- Az akarok lenni.

- Mi?

- Nő akarok lenni. Mostantól mindannyian hívjatok Lorettának.

- Mi?

- Egy férfinak joga van erre is.

- És miért akarsz Loretta lenni?

- Gyerekeket akarok.

- Gyerekeket akarsz?

- Minden férfinak joga van gyereket szülni, ha akar.

- De te nem szülhetsz gyereket!

- Ne nyomj el engem!

- Nem nyomlak el, Stan, de neked nincs méhed! Hogy fogod kihordani a magzatot? Belerakod egy szatyorba?

(Stan sírva fakad.)

- Nekem van egy ötletem. Gondolom abban egyetértünk, hogy tényleg nem lehet gyereke, mivel nincs méhe, amiről nem tehet senki, még a rómaiak sem. De joga lehet hozzá, hogy gyereket szüljön.

- Remek ötlet, Judit. Harcolni fogunk, hogy ismerjék el a szüléshez való jogotokat, bátyám. Vagyis húgom. Bocs.

- Ez miért jó?

- Már mi?

- Miért küzdjünk, hogy legyen joga szülni, ha egyszer nem szülhet gyereket?

- Ez egy szimbólum. Az elnyomás elleni küzdelmünk szimbóluma.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Za-za
2021. június 29. 10:02
Igy lett a vígjátékból naturista dráma, Európából meg drámai vígjáték.
sorivo4
2021. június 29. 03:17
Nem érdemes ezzel többet foglalkozni, az őrültek világába nem érdemes belemerülni. Nálunk a nő szül, a férfi meg nem. Ez alapján lehet identitást cserélgetni. Ha egyáltalán lehet olyat.
sorivo4
2021. június 29. 03:06
"ha egy nő úgy dönt, hogy ő férfi, és teherbe esik és szül" Ha egy nő úgy dönt, hogy férfi, akkor a méhét is kiveteti és onnantól kezdve nem tud szülni se. Különben nem férfi. Mert a férfiaknak nincs méhe.
sorivo4
2021. június 29. 03:00
Szerintem aki szül az megkülönböztetés nélkül biológiailag NŐ, mivel van neki méhe, ami elengedhetetlen a szüléshez és férfiakra nem jellemző. Függetlenül attól, hogy minek nevezik magukat vagy mik szeretnének lenni és minek képzelik magukat. Engem az nem érdekel, nem is értem, meg nem is akarom. A nő tud szülni, a férfi meg nem. Akinek van méhe, az a nő, akinek meg nincs, az a férfi. Ennyire binárisan egyszerű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!