Horthy-szobor Hajdúbagoson

2021. június 23. 10:28

A kormányhoz hű történészek szépen elkészítik a megkívánt szellemi táplálékot.

2021. június 23. 10:28
Gábor György
Gábor György
Facebook

„Történt, hogy Hajdúbagoson, a polgármesteri hivatallal srévizavé végre valahára felavatták az első egész alakos Horthy-szobrot. Az avatási ünnepségen, közvetlenül a sárándi dalárda hazafias nótáit követően a helyi polgármester azzal a kéréssel fordult az ország politikai vezetőihez, hogy a magyar történetírás ismerje el és hangoztassa, hogy Vitéz Nagybányai Horthy Miklósnak köszönhető az, hogy Magyarország fennállhat. Vagyis a polgármester már nem is a történészekhez fordul, majd hülye lesz nekik leadni a rendelést, hanem egyenest az ország politikai hatalmasaihoz, hogy legyenek szívesek odahatni a történészekre.

A polgármestert nem érdemes bántani: meglepően tiszta fejjel és tévedhetetlen szemmel látja az ország állapotát: a történésznek az a dolga és kötelessége, hogy írja meg, amit hazánk fényeskedő agyú politikai hatalmasságain keresztül megrendelünk tőle, elvégre a politikus minden további nélkül előírhatja a történésznek, miről, mit, hogyan és milyen végső konklúzióval publikáljon. Nemde, ezért hozta létre a hatalom a maga különféle intézeteit, ahol szakmától, szakmai elvárásoktól zavartalanul, bántó és mindent összekuszáló tényektől függetlenül, végre legyártódhat a nagy igazság.

Veritas! Szóval mostantól rendelkezésre áll egy nagy étlap, legfőképp a különböző fóbiák kormánypárti étlapja, ahol a Horthy-rajongótól mondjuk a homofóbig, vagy a sumér-magyar nyelvrokonság hívétől a turanizmus elkötelezettjéig, mindenki leadhatja a maga megrendelését, aztán a kormányhoz hű történészek szépen elkészítik a megkívánt szellemi táplálékot. Mindenesetre szögezzük le: Hajdúbagos polgármesterénél aligha látja bárki tisztábban és reálisabban ennek az országnak az állapotát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ternesz Loránd
2021. június 23. 16:46
Nem most először hülye gábor györgyike: https://haereticus.blogstar.hu/2019/09/28/a-vallasfilozofus-gabor-gyorgy-ismet-megbukott-vallasfilozofiabol/84034/
malacka1968
2021. június 23. 16:41
Azért itt már volt néhány agyalágyult,de te vagy a csúcs
musibácsi
2021. június 23. 16:30
Vámos Miklós: „Az, hogy valaki nem szereti a zsidókat, az nem antiszemitizmus, pláne, ha jól ismeri őket” Ahányszor látom ezt a lepcses-szájút, mindig ez ugrik be.
nemmondom
2021. június 23. 15:09
Olvasom a múlt-kor történelmi magazinban hogy hazánkban a Rákosi szobrokat a bolgár Kiril Todorov - a bolgár kommunista pártfőtitkár "művésze" - készítette egykoron. Sok mostani libernyák őse tapsolt neki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!