Kati Kariko

2021. május 23. 09:09

Az SZDSZ már 1991-ben benyújtott egy törvényjavaslatot az akták teljeskörű nyilvánosságáról.

2021. május 23. 09:09
Vásárhelyi Mária
Vásárhelyi Mária
Facebook

„Gondolom senki előtt, aki az elmúlt 30 évben nyomon követte azt, ami Magyarországon az un. ügynökaktákkal történt, nem kétséges, hogy ami most Kati Karikoval történik, az kizárólag a rendszerváltás óta eltelt 30 év és az ország szégyene. Nevezetesen, hogy 31 év nem volt elegendő idő arra, hogy végre pontot tegyünk a diktatúra titkosszolgálatának ügyeire, hogy nyilvánossá és szabadon kutathatóvá váljanak az iratok arról, hogy ki, mikor, hogyan és miért működött együtt a titkosszolgálatokkal és szigorúan titkos tisztként kik működtették a rendszert. Kik szervezték be és zsarolták a különböző ügyosztályok titkos ügynökeit.

 A hivatalos propagandában már csak szitokszóként emlegetett SZDSZ már 1991-ben benyújtott egy törvényjavaslatot az akták teljeskörű nyilvánosságáról, ám ezt is és a következő 30 évben bármilyen törvényjavaslat elfogadását,  amely megpróbálta volna végre rendezni ezt a kérdést, az MSZP, az MDF és a Fidesz egymással összejátszva  megakadályozott. Az SZDSZ és később az LMP számtalan javaslatot nyújtott be az ügynökakták nyilvánosságra hozatala érdekében, de ezek minden alkalommal elbuktak. Nem sok kétségünk lehet afelől, hogy a három párt  együttműködésének hátterében részben a pártok képviselői egy részének érintettsége állt, részben pedig az, hogy nem akartak lemondani arról a zsarolási potenciálról, amit az ügynök múlt jelentett számukra, amivel bárkit aki érintett volt sakkban lehet tartani.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 231 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2021. május 25. 18:33
anyád p@ja! hát mikor nektek volt kétharmad a maszoppal! akkor miért nem intézkedtetek! mocskos ugató lúvnya!
SzaZo
2021. május 25. 13:53
Az a baj a mai Magyarországon, hogy ez tetves zsírzsidó koca még elszívhatja előlünk a levegőt. Már rég be kellene fognia a pofáját, de legjobb lenne, ha hazamenne. Az szdsz tovább kísért.. Mikor vetünk ennek véget?
olajfa1
2021. május 24. 18:34
Maris! Te akkor fekete listára kerülnél, ha az igazság szöge átbökné a leplet amivel takarózól!
Flagellator1974
2021. május 24. 16:06
"Kati Kariko"? Apád is egy szar geci volt, te is az vagy, koca. Ez a gyalázat rád égett, röfi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!