Szófogadási kedv

2021. április 29. 12:39

Rémes párhuzamokat hív elő néha ez az aktuálpolitikai igyekezet.

2021. április 29. 12:39
Tamás Ervin
Jelen hetilap

„Orbán Viktor ritkán felejti el, hogy nyilatkozataiban ne említsen meg egyet-egyet a magyarok jellegzetes tulajdonságai közül. Ez ugyan mellékzöngéje, de mégis fontos része annak a munkának, amely kisajátítja magának a nemzeti identitás meghatározását, s persze azt is, hogy történelmileg mik és kik vagyunk, illetve azt, hogy kik ne érezzék magukat e körbe tartozóknak.

A hevenyészett kép szorosan hozzá van igazítva ahhoz az emlékezetpolitikához, amely sokszor köszönőviszonyban sincs a megtörtént eseményekkel, azok szereplőivel, s a torz értelmezések némelyike helyet követel magának már a történelemkönyvekben is. Rémes párhuzamokat hív elő néha ez az aktuálpolitikai igyekezet, de a szórakoztatóbb változatokra is rátalálhatunk a főnök elejtett bölcsességei közt, amiket a magyar néplélek legautentikusabb ismerőjeként szór el alattvalói körében.

A magyarok génjeiből mindig olyan receptúrát állít össze, amire az adott közönség épp fogadókész, a föld szeretetétől a foci komolyan vevéséig.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2021. április 29. 20:13
Ervin bácsi én mindig megszoktam említeni a ti mellékzöngéteket, a köröm letépéseteket, a föld elvételeiteket azt hogy egymást is akasztottátok, nyugdíjat feleztétek, tulajdonképpen nektek csak mellékzöngétek van. Jaj a szemkilövéseteket majdnem elfelejtettem.
akiaki
2021. április 29. 18:34
tamás! a zsidók génjeiből is tudok egy jó receptúrát összeállítani! érdekel!
Box Hill
2021. április 29. 16:14
Kis különbségek Mózes 5. könyvéből: "Mert az Úr, a te Istened megáld téged, a miképen megmondotta néked; és sok népnek adsz zálogos kölcsönt, te pedig nem kérsz kölcsönt, és sok népen fogsz uralkodni, és te rajtad nem uralkodnak." 15.6 "Az idegentől vehetsz kamatot, de a te atyádfiától ne végy kamatot, hogy megáldjon téged az Úr, a te Istened mindenben, a mire kinyújtod kezedet, azon a földön, a melyre bemégy, hogy bírjad azt." 23.20
Vakfolt
2021. április 29. 14:40
"kik ne érezzék magukat e körbe tartozók" Nem hallottam, hogy olyat mondott volna, hogy ne érezd magadat idetartozónak. Ha ilyen érzésed van, akkor az a saját sarad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!