Kedves, önmagát leendő színművésznek gondoló ifjú zenebohóctanonc-aktivistáim!

2021. április 11. 23:15

Nyugi, a szüleid aztán igazán nem felelősek ezért a borzalomért, mert ők az elmúlt 30 évben kitartóan az SZDSZ-re szavaztak!

2021. április 11. 23:15
Kurtz ezredes
Kontra

„Először is engedd meg, hogy elnézésedet kérjem, amiért így a nevemre veszlek, de alapvetően a te kedvenc ideológiád és hivatkozási alapod a közpénz. Tégedet és a zenebohóckodásodat pedig szegről-végről mi finanszírozunk.

Ez természetesen így rendben is lenne, hiszen a zenebohóckodás művészete annyira komplex és drága infrastruktúrát kíván, hogy nem tudnád megtanulni mondjuk egy egyszerű rizsföldön a szakmát. Rögtön be kellett jöjjél Belpest peremére, és ott elvenni valakinek a kemény munkájával felépített ingatlanvagyonát. Na, jó. Rég volt, elmúlt, azóta bohócgenerációk nőttek fel ott, és ezért ragaszkodsz ennyire hozzá. Megértelek.

Fáj a szívem, hogy mostanában nem járhatok tégedet megnézni a Madáchba, mert nálam nagyobb zenerajongó a világon nincs. Ha nem énekelnek benne, az NDK katonazenekara játssza, egy bizonyos Ludwig van Beethoven a szerzője, és Yorkscher Marschnak hívják, akkor akár még végig is hallgatom a youtubeon, ahelyett, hogy kinyomnám. Ha meg mondjuk valami jó kis musical, és te adod elő, akkor inkább meg se nézem, de ez biztosan az én korlátoltságom, nem pedig a te csekély művészi hozzáadott értéked.

Hogy ne vádolj azzal, hogy semmi nem kell belőled, pont megnéztem ezt a kisfilmet, amit minden bizonnyal az ellenségeid tákolhattak össze, aztán valaki csak odaszólhatott a barátaidnak, hogy azért annyira ne legyenek már az ellenségeid, hogy ezt le is adják rólad.

Tudom, nagyon csúnya dolog, ha az embert a legsötétebb sztereotípiái, és buta előítéletei vezetik, de ha veled kapcsolatban vezetik, akkor egészen biztosan a legvadabb fantáziáiban se tudott elképzelni rólad olyanokat, melyeket te magad mutattál meg nekünk. 

Ennyi szar világmegváltó közhelyet a hetvenes évek kommunista filmművészete nem termelt ki, pedig akkoriban még nem akármilyen bohócok rendeztek, bizony! Megdöbbentő volt visszanézni, hogy dohányozva dühöngesz valami általad is alig érthető faszságon, és olyan lózungokat sorolsz, amiket talán a Petőfi ‘73 című remekműben hallottam, de talán még abban is cikinek éreztek volna benne hagyni az alkotók, ezért inkább szépen kinyiszálták belőle. 

Jó látni, hogy tulajdonképpen magad sem tudod, hogy miért vagy ennyire kiakadva mindenkire, nem tudod, mit csinálj, de azt tudod, hogy te, csakis TE vagy az, aki ezen a rengeteg borzalmon változtatni tud.

Együttérzően néztem például, ahogy kis gólyalábaidon a Parlament elé tipegsz, hogy művészeted erejével kergeted el majd a törvényesen és szabadon választott magyar kormányt, ami volt akkora geci, hogy a felsőoktatási intézményedet olyasmi formába szervezte, melyben az általad imádott Szent Nyugaton is képzik a bohócokat. 

Szerencséd, hogy a sok nemtudás mellett egy dologban nagyonis biztos vagy. Mégpedig abban, hogy ez így nem maradhat, mert 0rbánnak mennie kell! Szerencsére jövőre erre pont lesz lehetőséged. Ha elég sokan lesztek a gólyalábakon, akkor jöhet egy ennél sokkal bohócbarátabb Jobbik-DK nagykoalíció is, ami végre megnyugtatóan fogja rendezni a bohócok helyzetét.

Ja, és megdöbbenve hallottam, hogy még a saját szüleidet is korholod a kialakult helyzet miatt, és azt hozod fel nekik, hogy ők mi a faszt csináltak az elmúlt 30 évben. Nyugi, a szüleid aztán igazán nem felelősek ezért a borzalomért, mert ők az elmúlt 30 évben kitartóan az SZDSZ-re szavaztak! 

Azt hadd tegyem még hozzá, hogy külön édes, amiért a soraitokban továbbra is divatos a szegény, szerencsétlen, elnyomott, kisemmizett, tönkretett, tehát általad elvileg támogatandó magyar foDball leszólása. Továbbra is gyűlölöd őket, pedig dr Miniszterelnök Úr és csapata renteget fektetett be ebbe a szektorba, és a sok erőforrás pozitív hatása máris látszik.

Ha ránézek Szoboszlaira, Szalai Attilára, de még Gulácsira is, akkor előbb eszembe jut róluk Hidegkúti, Lantos, vagy Grosics Gyula, mint rólad Básti Lajos vagy Sinkovits Imre. 

Valahogy őket nem ugyanabból a három budapesti kerületből pecázták, vagy pláne nem ugyanoda igyekeztek, mint ahova te, meg a hasonszörű haverjaid. 

Szakmailag tényleg nagy baj lehet, ha rátok nézek, mert most már nincs olyan elvárás, hogy magatokon kívül bárkit el kéne tudni játszani? Például hogy a manóba fogtok ilyen alapanyagból fehér hetero férfi zenebohócokata alakítani? Hm? Ebbe nem gondolt bele az egyetemetek előző vezetése?

ui: Bocs, ha csak mi értettük félre, és ez az egész egy nagy vizsgaelőadás, melynek keretében mindannyian ugyanazt az üresfejű belpesti latteszürcsölő méJéttermiségi hülyegyereket alakítjátok, aki filléres bölcsességeivel megváltja a világot maga körül. Ez esetben mindent visszaszívtam, és már most igazi színészfejedelem vagy, annyira hiteles voltál az első perctől az utolsóig.

Szeretettel ölel: Pot ”

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
meska
2021. április 12. 16:21
Kurz ezredes kb ott kezdődik, hogy az arcát se vállalja be. Sőt:kb itt is végződik.
SigSauer
2021. április 12. 07:52
Jajj, de szépen leírta az ezredesúr a "hé, kisfiam! anyád tudja, hogy nézel ki? Durr, egy pofon... na, takarodjál haza!" kategóriát! :D
Gullwing
2021. április 12. 07:46
Hogy mi a faszt is csináltak az elmúlt 30 évben drága szüléid: hát téget, bakker, téged! S ha te voltál a legsikerültebb projekt, milyen lehet a többi?!
Armageddon
2021. április 12. 07:31
Nyugi, a szüleid aztán igazán nem felelősek ezért a borzalomért, mert ők az elmúlt 30 évben kitartóan az SZDSZ-re szavaztak!" Ezek szerint a szavazói névsort is birtokoljátok a szavazásokkal gecik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!