Derek Chauvin – a gonosz, akit alig várt a baloldal

2021. április 22. 11:45

Floyd és Chauvin szimbólumokká váltak. Floyd szentté vált a woke világban.

2021. április 22. 11:45
Brendan O'Neill
Spiked

„Nem érdekel, mit történik Derek Chauvinnel. Dobja be a kulcsot. Elmondhatatlan, amit George Floyddal csinált. Embertelensége minden fotóról egyértelműen lejön: amint értéketlenül térdel ezen a ziháló, haldokló emberen. A bíróság, demokratikus bölcsességgel, bűnösnek találta őt gyilkosságban. És ez így van.

De az érdekel, hogy mivé vált Chauvin tárgyalása. A kommentárok és ítéletek globális áradatában, ami elözönlötte egy minneapolisi rendőr tárgyalását, valami más formálódik. Ez az Egyesült Államok tárgyalásává vált. Az amerikai történelem tárgyalásává. Az úgynevezett fehérség tárgyalásává. És ez mindannyiunkat aggodalommal kellene, hogy eltöltsön.

Mert mindez azt mutatja, hogy alattomossá vált az identitáspolitika. És, ami még rosszabb, a Chauvin elleni ítélet után a faji megosztottság még jobban fokozódni fog, új, woke formájában.

Floyd és Chauvin szimbólumokká váltak. Floyd szentté vált a woke világban. A tökéletes áldozat, akinek ikonikus képét másolják a földkerekség városaiban. Bárki, aki megkérdőjelezi szentségét, vagy képét viccelődésre használja, vagy kritizálja a céljait, istenkáromlónak minősülhet. Chavin pedig egy fehér rendőrből a fehérség szimbólumává vált. Úgy tekintenek rá, mint aki tipikus példája annak a dühnek és feljogosultságnak, ami azok eredeti bűne, akiknek »privilégiuma« az, hogy fehérnek születtek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tehetős Totó
2021. április 22. 18:20
Illa Barack, nádak, erek! Megszívta a Derek gyerek... Floydot fojtott, s elmeszelték a né...pi ülnökök.
kunfia
2021. április 22. 16:55
A baloldal így,a baloldal úgy... De mitől jobboldali egy hazáját megrabló neoliberális gazember?
Flow777
2021. április 22. 15:30
Tanulmányoztam a témát, mert cikket írtam róla, ami Amerikában fog megjelenni. A demokratikus értékek, a jogállamiság hívének vallom magam, és a rasszizmus nagyon távol áll tőlem. A tények azonban azt mutatják, hogy ez egy politikai indíttatású per volt. Derek Chauvin Floyd nyakának hátsó, alsó részén (a lapockacsont fölső része, ahol a csuklyásizom is található) térdelt, amely messze van egyrészt a légcsőtőlm másrészt a nyaki artériától és vénától is (mivel ezek a fül irányából haladnak a nyak elülső része felé), így nem szoríthatta el ezeket az ereket, és nem okozhatott oxigénhiányt George Floyd agyában, sem pedig fulladást nem idézhetett elő. A tüdejére sem nehezedett nyomás, mert Chauvin jobb térde csak rövid ideig volt Floyd hátának szélén, később pedig a felkarján volt. Ez az intézkedésben részt vevő másik két rendőr, Thomas Lane és Alexander Kueng testkamera-felvételein jól látható. A boncolási jegyzőkönyvből tudható, hogy Floyd szívkoszorúér-szűkületben (90 %-os), magasvérnyomás-betegségben is szenvedett, és Covid-fertőzésen esett át. Emellett nagy mennyiségű, 11 ng/ml Fentanyl és 19 ng/ml Metamfetamin nevű kábítószerek voltak a vérében a toxikológiai jelentés szerint. A rendőrök testkamera-felvételeit az ügyészség sokáig (2020 augusztusáig) nem engedte nyilvánosságra hozni, így a közvéleményt kizárólag a 17 éves lány telefonjával rögzített felvétel formálta, amelyen oldalról látható csak az esemény. Nagy erejű, profin megszervezett gyűlöletkampányt indítottak Derek Chauvin ellen, akit szinte a megtestesült Gonosznak, szociopatának, szadistának, nárcisztikus személyiségnek állított be az agymosó média. Nem véletlen, hogy Chauvin mindezek hatására tavaly júniusban olyan állapotba került, hogy az öngyilkosságra hajlamosak részére fenntartott börtönrészlegben tartották fogva.
zakar zoltán béla
2021. április 22. 15:09
pelosi és sárlakók!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!