A Herta és a Spíler tévé is megvált egy munkatársától a véleménye miatt

2021. április 06. 16:46

Egy kevésbé hisztérikus világban mindketten a helyükön maradhatnának.

2021. április 06. 16:46
Ónody Gomperz Tamás
Facebook

„A Herta és a Spíler tévé is megvált egy munkatársától a véleménye miatt. Egyik döntés sem helyeselhető. De van egy fontos különbség: a Herta az államtól teljesen független magáncég, ráadásul egy ideje homofóbia és rasszizmus elleni kampányt folytat. Miért? Mert így döntött a tulajdonos. Joga van hozzá? Joga van hozzá. Az elbocsájtott kapusedző a cég kampányüzenetével ellentétes nyilatkozatot adott, ami azért egy kicsit olyan mintha a Pepsi Cola termékfejlesztője kijelentené nyilvánosan, hogy a Coca Cola az igazi. Véleményszabadság? Hát, igen, igen, van olyan, de azért a saját cégünk kampányát nem szokás keresztbe verni. Ehhez képest a Spíler a felcsúti gázszerelőé, tehát egyáltalán nem az államtól független vállalkozás. Hrutka Jánoson pedig akkor lehetne számon kérni, hogy a véleményével keresztbe tett az egykori munkahelye kampányának, ha a Spíler nyíltan rasszista és homofób kampányt indított volna el. De ilyet nem csinált.

Ettől még egy kevésbé hisztérikus világban mindketten a helyükön maradhatnának, de azért azt a kérdést fel lehet tenni, hogy összességében melyik országban jobb élni: ahol a tolerancia hirdetése miatt rúgja ki az intoleráns tulajdonos az alkalmazottját, vagy ahol az intolerancia hirdetése miatt rúgja ki az intoleráns tulajdonos az alkalmazottját?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2021. április 07. 10:51
"Miért? Mert így döntött a tulajdonos. Joga van hozzá? Joga van hozzá." Miért dönt így egy tulajdonos? Nem úgy volt, hogy csak az anyagiakat nézi? Nehezen magyarázható a döntés. A kokakólát legalább lehet érteni, ő a legnagyobb világszennyező, a második a pepsi meg a harmadik együtt sem szennyeznek annyit, mint a kóla, tök nyilvánvaló, hogy a szívószálas ökörködés utána buzipacsizással akarják elterelni a figyelmet a szarjukról. De a focisták? Hát mi ez?
meskhal
2021. április 07. 09:23
A Spíler TV és a Hertha is kirúghatja az alkalmazottját. Kár? Kár.
1000bocs
2021. április 07. 09:18
Hm. Mivel hosszú-hosszú ideje valóság a cancel culture, igazán furcsa hogy a hülyebalosok akkor ébredtek rá hogy senkit sem szabad kirúgni a véleménye miatt, mikor a velük egyetértő véleménye sem lett tolerálva. Kedves hülyebalos köznség. Olyan, hogy egyenlő mérce, valódi értékek, mond valamit? Mert ez a mindig attól függ a véleményem amiből hasznom van - hozzáállás elég gáz.
silenceCZ
2021. április 07. 08:07
Hazudsz, gyilkos moslék primitív propagandistája.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!