Szereti-e Isten a melegeket?

2021. március 01. 08:32

Szeretetében Isten engedi, hogy kihívásokkal nézzünk szembe. Egyesek számára ezek a kihívások magukba foglalják az azonos neműekhez való szexuális vonzódást.

2021. március 01. 08:32
Matthew Schneider atya
Through Catholic Lenses

„A  Katolikus Egyház Katekizmusa azt mondja a homoszexualitásról:

»Nem elhanyagolható azon férfiak és nők száma, kiknek homoszexuális hajlama nagyon mélyen gyökerezik. E hajlam, mely objektíve rendetlen, többségük számára próbatétet jelent. Tisztelettel, együttérzéssel és gyöngédséggel kell fogadni őket. Kerülni kell velük kapcsolatban az igazságtalan megkülönböztetés minden jelét. Az ilyen személyek arra hivatottak, hogy valósítsák meg életükben Isten akaratát, és amennyiben keresztények, egyesítsék az Úr keresztáldozatával az állapotukból adódó esetleges nehézségeket.«

Isten minden személyt szeret. De mindannyian küzdünk azzal, hogy keresztény életet éljünk. A kísértés, hogy megegyünk egy harmadik hamburgert is, az objektíve rendetlen hajlam a torkosságra. Mindannyiunknak vannak objektíve rendetlen hajlamaink. (…)

Egyszer, mikor egy ismeretlen templomot látogattam meg egy dicsőítés kedvéért, egy férfi megkopogtatta a vállamat és azt kérte, had beszéljen velem. Bementünk a plébánia előszobájába, és elmondta, hogy homoszexuális hajlamai vannak, és miként küzd a tisztasággal. Azt mondta, hetente párszor eljön dicsőítésre, és érzi Isten békéjét, de tart mások ítéletétől. 

Isten mindannyiunkat szeret. Szeretetében Isten engedi, hogy kihívásokkal nézzünk szembe, amelyek segítenek növekedni. Egyesek számára ezek a kihívások magukba foglalják az azonos neműekhez való szexuális vonzódást. Nem tudjuk, mi okozza ezeket a hajlamokat, de végső soron ez nem változtat a velük kapcsolatos álláspontunkon. Isten szereti őket és nem szabad megtagadnunk tőlük ezt a szeretetet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
di78
2021. március 01. 16:39
Matthew atya úgy hazudik, hogy az írásának minden szava igaz. Csak a lényeget nem sikerült ide írni, mégpedig azt, hogy Isten amellett, hogy minden teremtményét szereti, gyűlöli a bűnt, szexuális kapcsolatot létesíteni a saját nemeddel pedig bűnnek minősül. Tehát, az Isten által szeretett homokos polgártárs, Isten országának polgára is szeretne lenni, akkor fel kel hagynia bűnös életvitelével. A jó hír az, hogy egy kivételével minden bűnre van bocsánat, így a buzulásra is.
Benedek Zsolt
2021. március 01. 11:51
Ha támadnak, akkor védekezzünk humánus eszköztárral. Vigyázzunk, hogy a nagy adok-kapokban ne kövüljön meg a szívünk: Irodalom: https://napfenyes.hu/
Benedek Zsolt
2021. március 01. 11:48
Jó olvasnivaló: https://webaruhaz.napfenyes.hu/termek/manifesztum-128-szam-letoltheto-pdf-2021-januar-februar/
péterx
2021. március 01. 11:26
Ez nem kérdés: a Szentháromság mindenkit szeret. Viszont ezt a szeretetet hitben át kell venni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!