Pál Marci, a Háttér a Melegekért és egy LMBTQ-kutatás

2021. március 20. 11:55

A Szivárvànycsaládokért Alapítvánnyal szoros együttműködésben lévő Háttér Társaság „véletlenül” épp gendertémákban rendelt meg kutatást.

2021. március 20. 11:55
Máthé Zsuzsa
Máthé Zsuzsa
Facebook

„Tegnap egy kedves pszichológus kutató hölgy megkeresésére részt vettem egy másfél órás anonim, gender ideológiák témájú interjús kutatásban, melyet a Háttér Társaság, Magyarország legnagyobb leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális (LMBTQI) civil szervezete rendelt meg. 

Megkeresésemre a Pál Mártonnal elmaradt vita miatt került sor, konzervatív emberként kérdezték a véleményemet többek között a nők és férfiak helyzete, a családok, a hagyományos nemi szerepek, nemi sztereotípiák, a gyerekek szexuális nevelése, a homoszexuálisok örökbefogadása, az abortusz, az interszexualitás és a nemváltó beavatkozások kapcsán. Nagyon szívesen mondtam el a kérdezőnek, hogy miket gondolok e témákról.

Az interjú önmagában is érdekes volt, de azért méginkább, mert a melegjogi aktivistaként a szivárványcsaládokért kampányoló Pál Márton épp amiatt  tért ki az általam feltenni szándékozott hasonló kérdések megválaszolása elől, mert neki és a Szivárványcsalád mozgalomnak sem a gender kérdéshez, sem a nemváltó beavatkozásokhoz, sem a gyerekek szexuális kisebbségekkel kapcsolatos érzékenyítéshez semmi köze, azokról nem tud, nem is akar nyilatkozni. 

Ehhez képest felettébb meglepő volt szembesülni azzal, hogy a Szivárvànycsaládokért Alapítványt támogató, azzal szoros együttműködésben működő Háttér Társaság »véletlenül« épp ezekben a témákban rendelt meg kutatást. 
Eddig sem volt túl sok kétségem, de a tegnapi beszélgetés során újfent megerősítést nyert bennem, hogy e témák nagyon is egy szivárványos csokorba, a társadalmat radikálisan átformálni kívánó ideológiai-politikai csomagba tartoznak. Az azonos neműek örökbefogadása ebben az összefüggésben az ajtórésbe tett láb, mely mögött (meghaladva a biológia törvényszerűségeit), érkezik minden más is, gender ideológiástul, transzmozgalmastul...

Érdeklődéssel várom a kutatás eredményét és nagyon drukkolok, hogy ne herdáljuk el egy ilyen marxista metodika alapján működő téveszme miatt többezer éves alapvetéseinket. Tiszteljük egymást, egymás különbözőségét, emberi méltóságát, de a család sarokköveit őrizzük meg annak, amire a Teremtő elhívta: az egymástól üdítő módon eltérő férfi és nő életet fakasztó együttműködésének! A gyerekeinket pedig védjük meg a fenti témákkal való »érzékenyítéstől«, a lelki fejlődésüket veszélyeztető diskurzusokba való bevonástól! Mert az ő sorsuk, személyes boldogságuk, kiteljesedésük a tét. Ezen jelenségek kapcsán szelíd, de hajthatatlan határozottsággal felemelni szavunkat pedig elsősorban a mi szülői felelősségünk!

Ha valakit a téma mélyebben érdekel, jó szívvel ajánlom Szilvay Gergely A gender-elmélet kritikája című nemrég megjelent könyvét, amelyben a szerző nagyon alaposan tárja fel a kérdéskör összefüggéseit, és konkrét példákon keresztül mutatja be a sok helyen már törvényi szintre emelt törekvések abszurditását.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Isten jobb keze
2021. március 20. 16:56
Valyon az ide kommentelők gyerekei közűl, mennyi lehet a titkos buzi, akik nem mernek előbújni! Xdxd
Kriszta67
2021. március 20. 16:14
Nekem semmi bajom nem volt a buzikkal, de most már sugárban tudnék hányni tőlük. Csak eszközként használják őket a társadalmak bomlasztására, de elképesztő mennyire kinyílt a csipájuk és milyen erőszakosak.
tomtam
2021. március 20. 15:36
A hasonló kutatások leggyengébb pontja, hogy a prekoncepció jelentős torzításokhoz vezet. (Jelzem, más területeken is.) Nagyon hiányoznak a sokrétű, ok-okozati összefüggéseken ( természettudományos is) alapuló egzakt kutatások és azok megismertetése a közvéleménnyel. Nagyon sok a feltáratlan terület, tehát várni kell. A legnagyobb probléma az, hogy a politika indokolotlan mélységig ásta be magát a témába.
Gullwing
2021. március 20. 12:55
Pál Márton egy okoskodó buzi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!