Orbán és a katedrálisa

2021. március 07. 12:19

Kormányzó urunk számára igazi szentély a stadion, joggal várhatja el tehát, hogy nyíljon számára egy királyi út.

2021. március 07. 12:19
Váncsa István
Élet és Irodalom

„A világ első alagútja Mezopotámiában épült időszámításunk előtt 2180 és 2160 között, legalábbis a Britannica szerint, avval a céllal, hogy a királyi palotát az Eufrátesz túlpartján levő templommal összekösse. Hossza kilencszáz méter körüli volt, a folyó medre alatt vezetett át, megépítésének nehézségei pedig az emberi képzelőerő határain messze túlmutatnak. Gyakorlati hasznáról vagy értelméről nemigen beszélhetünk, hiszen a problémát hídépítéssel jóval egyszerűbben lehetett volna megoldani, arról nem is szólva, hogy a kompot már az ősember feltalálta. Más kérdés, hogy a született uralkodó tudatában ilyesfajta megfontolások fel se ködlenek.

Ő azért építtet alagutat a nappalija és a temploma közé, mert megteheti, és csak akkor, ha a beruházás kellőképp sokba kerül.

Kormányzó urunk számára az igazi szentély a stadion, joggal várhatja el tehát, hogy ne a profanum vulgus sűrűjén kelljen magát átverekednie akkor, amikor az ő saját katedrálisába igyekszik, hanem nyíljon meg számára egy csakugyan királyi út. A helikopter-leszállóhely, lévén olcsó és pórias megoldás, szóba se jöhet, a kozmodróm talán igen, de az a következő ciklusok valamelyikében esedékes.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Irhazika
2021. március 08. 11:10
Te gyenge elméjű a lejárt lemezt levesszük,attól még ki nyalhatod a gazdád seggét!!!
libbantkommunista
2021. március 08. 05:07
Váncsa úr. Szavazzon a Gyurcsótányékra, s a haza fényre derül.
tevevanegypupu
2021. március 08. 00:08
Inkább vegyen két tojást, harmincdeka lisztet, husz deka cukrot meg tíz deka vajat..tegyen hozzá fél zacskó Váncsa sütőport..és süsse meg..
Kristály
2021. március 07. 22:51
Vén hüje buzi ge..i.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!