Neokommunista kiáltvány

2021. március 18. 22:53

A gazdaság fidesztelenítése ugyanaz a kategória, mint a gazdaság zsidótlanítása vagy a mezőgazdaság kuláktalanítása.

2021. március 18. 22:53
Felföldi Zoltán
Magyar Nemzet

„Bár a Momentum szemérmesen hallgat róla, szóhasználata arra enged következtetni, hogy kormányra kerülése esetén visszahozná a magánnyugdíjpénztári rendszert. Azt a rendszert, amikor a zömmel külföldi tulajdonban álló magánnyugdíjpénztárak hatalmas profitra tettek szert a mi befizetéseinkből, ezt a pénzt kivitték az országból, majd amikor elszámolásra kötelezték őket, a legtöbb magyar polgár olyan levelet kapott tőlünk, hogy »az Ön befizetéseinek hozama nulla forint«.

A fentieken túl, bónuszként megígéri nekünk a Momentum a gazdaság fidesztelenítését. Talán ez mutatja meg leginkább a Momentum hazugságát az új Magyarországról. A gazdaság fidesztelenítése ugyanaz a kategória, mint a gazdaság zsidótlanítása vagy a mezőgazdaság kuláktalanítása.

A Momentum az új Magyarország ígéretével nyilas és kommunista retorikához nyúl, nyilas és kommunista politikát ígér.

Mi jelenthető ki a fentiek alapján a Momentumról? Gazdaságpolitikai programjuk meghaladja-e a hagyományos ideológiai (bal/jobb) megosztottságot? Valóban új korszak kezdődhet-e a Momentum kormányzásával?

A válasz mindkét kérdésre nemleges.

A Momentum egyrészt jellegzetesen baloldali párt, amelynek a hatalomra kerülésével részben az 1990 előtti kommunista Magyarország, részben pedig az 1990 utáni időszak baloldali kormányainak politikája térne vissza.

A Momentum másrészt nem új párt: ideológiája, retorikája, politikai programja alapján az 1990-es évek SZDSZ-ének a reinkarnációja. Annak a pártnak, amely a kommunizmusba nyúló gyökereivel, ávós felmenőkkel bíró pártvezetőivel akkor szintén új világot hazudott nekünk, amely új világ a gyakorlatban egy szélsőliberális, nemzetellenes politikát és totális gazdasági-társadalmi káoszt jelentett.

Köszönjük, ebből egyszer is elég volt!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2021. március 19. 14:50
Liberálnácik.
furunkulus13
2021. március 19. 11:30
Most már egyértelmű, a Momentum igazi idolja Rákosi Mátyás elvtárs!!
Pierre
2021. március 19. 10:10
a maffiat fel kell szamolni. Nem azert, mert fideszes, hanem azert mert torvenyellenes, mert naponta fosztja ki a magyar polgarokat.
Akitlosz
2021. március 19. 10:04
"A gazdaság fidesztelenítése ugyanaz a kategória, mint a gazdaság zsidótlanítása vagy a mezőgazdaság kuláktalanítása." ??? Ez komoly? A Fidesz zsidó kulákok gyülekezete lenne? Eddig még csak hasonlót sem hallottam. Nehéz elképzelni Deutsch Tamást, amint a szánt, vet és arat. És nem a kinézete miatt, az még csak csak passzolna. Rogán Antalból inkább kinézem, hogy helikopterről permetezi a budapesti belvárost.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!