Nem lesz ott, hogy mivel vannak beoltva

2021. március 01. 08:29

Pénzügyi érdeke a NER fölsővezetésének, hogy minél többen oltassák be magukat muszka vagy kínai vakcinával.

2021. március 01. 08:29
Szegő Péter
Facebook

„Számos politikai barátom teljesen ki van borulva azon, hogy a koronavírus ellen Magyarországon beoltottak oltási papírján egy rendelet alapján nem lesz ott, hogy melyik oltással vannak beoltva. Pedig tök egyszerű és racionális a magyarázat, és teljesen illeszkedik a NER politikájába. Egyrészt: vélhetően erőteljes pénzügyi érdeke a NER fölsővezetésének, vagy legalábbis a fölsővezetés több tagjának, hogy minél többen oltassák be magukat Magyarországon muszka vagy kínai vakcinával, ugyanez az érdek viszont az imprilista (Antant, NATO, EU, ilyesmik) vakcinák esetén nem áll fönn. Na, már most.

Az imprilista vakcináknak nemcsak az az előnyük, hogy nagyobb valószínűséggel védik meg a beloltottakat a vírustól mint a keletiek, hanem az is, hogy az azokkal való beoltás igazolásával a magyar állampolgárok vélhetően inkább tudnak majd korlátozások nélkül utazni Nyugatra mint azok, akik azt igazolják, hogy keleti oltással oltattak be. Tehát ha a NER nem avatkozik be, akkor alighanem a keleti oltások kihasználatlanok maradnak, ami Pártunk und Kormányunk szempontjából nem jó, viszont rossz. Viszont ha az oltási könyvből nem derül ki, hogy tulajdonosát Magyarországon mivel oltották be, akkor a fönti két szempontból a második kiesik: „Mivel hiába oltanak be nyugati vakcinával, úgysem tudom azt igazolni az osztrák csendőrnek, úgyhogy jó nekem a kínai is. Tök mindegy, hogy mivel nem engednek be Ausztriába” – érvelhet a magyar állampolgár a keleti vakcina mellett.

Másrészt: ha magyar állampolgárok tömegeit nem engedik majd be Nyugatra, az Nyugat-ellenes érzelmeket generál, mely Nyugat-ellenes érzelmek Fidesz-szavazatok formájában jegecesednek ki bő egy év múlva. Minderre semmiféle bizonyítékom sincsen, csak hát a dolog így logikus, kerek egész. Nem hülyék ezek. Nincs itt semmi látnivaló, kérem szépen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2021. március 02. 00:08
Pontosan. Napi, kb.: 15 milliárd forint veszteség az országnak, az komoly pénzügyi érdek.
21 gramm
2021. március 01. 18:20
"Jegecesednek"... Mit szeretne mondani ez a kis nyelvújító?
Unknown
2021. március 01. 16:36
Szegő nem csak, hogy hozta a formáját, hanem sikerrel túl is szárnyalta. A szösszenete elmekórtani igazolás.
Tehetős Totó
2021. március 01. 16:22
...Szegő...Szegő...Hoppá! Törvényszegő!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!