Levelet írtam Jourovának

2021. március 02. 15:38

Vizsgálja ki az erzsébetvárosi ügyeket, hiszen az EU alapvető értékei sérülnek Niedermüller döntései nyomán.

2021. március 02. 15:38
Járóka Lívia
Facebook

„A mai nap során levélben fordultam Věra Jourová európai értékekért és átláthatóságért felelős uniós biztoshoz. Egy olyan helyzetre hívtam fel a figyelmét, melyben sajnos az EU alapvető értékei vitathatatlanul sérülnek.

Tavaly decemberben Budapest VII. kerületének vezetése felmondta a Heti TV-vel, Európa egyetlen zsidó televíziójával kötött ingatlanhasználati szerződését. A tévéállomás bizonytalan helyzetbe került. Nem tudni folytathatja-e tevékenységét a VII. kerületben, mely Európa virágzó zsidónegyede volt a második világháború előtt, s napjainkban is fontos és meghatározó színtere az európai zsidóságnak. Sajnos az ügyben azóta sem született megállapodás.

A kerület polgármestere, Niedermüller Péter továbbá a 100 Tagú Cigányzenekarral kötött szerződését is megszüntette. Alapvetően ugyanabból az épületből szorították ki őket, mint a Heti TV-t. Szerencsére a zenekarnak sikerült új helyet találnia Budafokon, ahol megtiszteltetés volt a helyi önkormányzatnak a zenekar befogadása.

Budapest kulturális és etnikai szempontból is sokszínű és élénk város. Ezekkel a döntésekkel a VII. kerület polgármestere nemcsak ezt a sokszínűséget támadja, hanem veszélyezteti a média szabadságát is.

Éppen ezért levelemben arra kértem Jourová biztos asszonyt, hogy a helyzetet kivizsgálva a Bizottság próbáljon megoldást találni az Európai Unió valamennyi alapvető értékének helyi szintű tiszteletben tartására.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Doglegy
2021. március 03. 09:52
HAZAÁRULÓ!
rókabácsi
2021. március 03. 08:00
MINEK? NEM TUD OLVASNI!
Mikesi Károly
2021. március 02. 22:13
Megdöbbentő, hogy itt milyen sok "jobboldali" rasszista kommentel. Amikor a Magyar Örökség és Hungarikum Díjas 100 tagú Cigányzenekart becsmérlik, az jellegzetes. Pedig őket még a neves magyar-francia állampolgárságú Cziffra György zongoraművész is pártfogolta. Tudják, aki megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjét. Meg a Francia Becsületrend Tiszti Fokozatát. Jaj, ezt kár volt előhoznom, hiszen ő is cigány apától és magyar anyától származott. Hát, ezt alaposan eltoltam. Ja, hogy nem a jobboldaliak, hanem "az úgynevezett baloldaliak" támadják a 100 tagú Cigányzenekart? Az "antirasszisták"? Sajnálom: én mindig összetévesztem a jobb- és a baloldalt. No, ezen a téren még fejlődnöm kell!!!!
pemete jakab
2021. március 02. 21:28
Járóka Lívia: Levelet írtam Jourovának Fideszes álláspont: ha a baloldal panaszkodik Brüsszelben, az hazaárulás, ha a Fidesz, az hazafiság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!