Ha másért nem, hát ezért ne szavazzatok a Momentumra

2021. március 16. 18:58

A kulturális globalizmust, a „kaliforniai álmot” zászlójára tűző Momentum is gondban van, ahogy minden baloldali párt gondban volt, van a múlttal.

2021. március 16. 18:58
Kötter Tamás
Kötter Tamás
Facebook

„A baloldal jól érzi, hogy nemzet szimbolikus helyszíneinek (pl: Budai Vár, Kossuth tér és környéke, végvárak) identitásképző, méghozzá jobboldali, konzervatív és ebből fakadóan nemzeti (minden konzervativizmus nemzeti – Békés Márton) identitást képző ereje van és ezért veszélyt jelentenek a nyugattal azonosított modernizmus imádatukra. A pártpolitikát jellemző politikai (természetes) önzés szempontjából igazuk is van.

A történelem a jobboldalé, ami nekik maradt, azok olyan foszlányok (Károlyi köztársasága, Bibó, Lukács és társaik, a tizenkilences politikai terroristák, Kádár, reformkommunisták), amelyek vagy soha, de soha nem fogják elérni egy szavazópolgár ingerküszöbét vagy egyszerűen a nagyközönség számára szégyellni valóak, ezért nem engedhetik vagy legalábbis nem vághatnak jó pofát ahhoz, hogy »olyan vissza nem csinálható szignálokkal népesül be a főváros (de jegyzem meg az egész ország) épített környezete, amely évtizedek múlva is hordozza majd annak a korszaknak a szellemiségét, amelyben készült«. (Békés Márton, Kulturális Hadviselés).

Ez még így, ha rendben nincs is, de érthető viszony vagy inkább iszony a nemzet szimbolikus történelmi helyeivel szemben. Ami viszont nincs rendben az a gazdasághoz való viszonyuk. Abban persze semmi új nincs, hogy a baloldal, valamilyen ősi átok miatt, egyszerűen nem ért a gazdasághoz. Nem érti meg, hogy csak és csak is azt lehet (legalábbis büntetlenül) szétosztani, amit a nemzetgazdaság megtermelt.

Hogy jön a nemzetgazdaság a Várhoz, annak újjáépítését koordináló Hauszmann Programhoz? Mi köze a nemzeti emlékhelyeknek a GDP-hez és más varázsszámokhoz?

 Több, mint gondolnánk!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rajgy
2021. március 17. 10:36
Amelyik kormány olyan GYÁVA, hogy a saját maga rendelte szobrát sem meri felavatni, az maradjon csöndben! Orbánnak március 19-én fel kellene avatni a Gábreil szobrot, és odarendelni a német nagykövetet koszorúzni! MERNE CSAK NEM MEGJELENNI !!!
egripeti77
2021. március 17. 07:19
Nehéz úgy építkezni, hogy nincs alap, és nehéz a fának megkapaszkodni gyökér nélkül. Utólagosan meg elég körülményes új alapot készíteni, a fával meg egyenesen lehetetlen új (támasztó)gyökeret eresztetni. Marad a jövő, a légváraival, meg a buborékjelen...
Robur
2021. március 17. 00:23
Mindennapi kötterünket ad meg nekünk ma.
tevevanegypupu
2021. március 16. 20:08
Már írtam máshol is, Soros egyetlen magyarországi sikere a fidesz..ha összehasonlítja mostani támogatottjaival a Momentummal..valószínűleg a haját tépheti,hogy kénytelen ilyen ostoba - bár kétségtelen ávh-s múlttal rendelkező - alakokat támogatni mint Fekete-Győr vagy Donát....rengeteg pénzzel..2022 után valószínűleg úgy ejti majd őket, ahogy tette Simicska a Jobbikkal..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!