Fekete-Győrék veszélyes zöldségei

2021. március 25. 18:44

Haynau, Rákosi és Kádár nyomában a Momentum „Új Magyarországa”.

2021. március 25. 18:44
Felföldi Zoltán
Magyar Nemzet

„A Momentum a zöldprogramja által a következőket ígéri: Magyarországot teszik Közép-­Európa legzöldebb országává, Paks II-t felmondják, szélerőműveket telepítenek, évente százezer lakás energetikai korszerűsítését vállalják és 2035-től kizárólag elektromos autók forgalomba helyezését engedélyezik Magyarországon. Ígérnek még belélegezhető levegőt, hatalmas erdőket és hozzáférhető tavakat.

Mivel politikai lózungok keverednek konkrét intézkedések ígéretével, ezért először ezt a kettőt érdemes szétszálazni.

Magyarország mint Közép-Európa legzöldebb országa – ez nyilvánvalóan semmi más, mint egy méretes politikai lózung. Mit jelent a »zöld ország?« Mitől zöld egy ország? Erről semmit nem tudunk meg, de figyelmeztető jel számunkra Budapest példája, amelyet a főpolgármester az ellenzéki pártokkal, köztük a Momentummal közösen kormányoz.

A Budapestet irányító pártok az önkormányzati választási kampányban »zöld Budapestet« ígértek, amiről már akkor sem tudtuk, hogy micsoda, de így legalább nem is lehet számonkérni rajtuk a megvalósítást. A klímavészhelyzet kihirdetésén mint kommunikációs pótcselekvésen kívül egyetlen érdemi lépés nem történt semmiféle »zöld Budapest« irányába, hacsak azt nem tekintjük annak, hogy nem szedték ki tövestől a Tarlós-korszakban elültetett rengeteg fát – ami egyébként a főváros utóbbi száz évének legnagyobb városfásítási programja volt. Ezenkívül még annyira tellett, hogy megakasszák az egyébként a zöldfelületek növelését eredményező Városliget-projektet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. március 25. 21:56
Leállítják Paks II-t. Bravó, remélem mind elkezdtek átállni a gyertyára botmixer helyett és a fatüzelésű internetre, mert kelleni fog. Egy kis személyes: Nem azért költöttem az eredeti árának többszörösét egy '93-as Prelude-re, hogy ne használjam ki mind a 1997 köbcentijének felpiszkált lóerejét nyuggerkoromban, csak mert Fekete-Szamuely András és momentános bandája szuperzöld.
Laudaricus
2021. március 25. 20:32
Egy baloldali vezetésű külső kerületben zöld sávot számoltak fel, fákat vágtak ki, és letérkövezték a fél utcát. Nem tudták megakadályozni a Szilas-patak menti védett vizes élőhely pusztítását, ott is fákat vágtak ki. Ennyit a "zöld programjukról.
CirmoS
2021. március 25. 20:11
Lehet elveszni a részletekben, de mégis csak az a lényeg, ha a moslékkoalíció hatalomra kerül minden idők legnagyobb rombolását fogja véghez vinni! Ráadásul visszafordíthatatlan folyamatokkal, melyek Mo teljes megsemmisüléséhez vezetnek! És többé nem lesznek leválthatók, lesz már elég migri! A Momentum meg betiltandó!
jantar
2021. március 25. 19:21
Nagyszerű írás. Gratulálok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!