Az országban egyedülálló módon szervezte volna meg a tömeges oltást a szombathelyi önkormányzat

2021. március 16. 12:57

Most úgy néz ki, hogy hiába dolgozták ki a rendszert.

2021. március 16. 12:57
Ungár Péter
Ungár Péter
Facebook

„Az országban egyedülálló módon szervezte volna meg a háziorvosok által történő tömeges oltást a Nemény András polgármester által vezetett szombathelyi önkormányzat.

Csakhogy most úgy néz ki, hogy hiába dolgozták ki a rendszert, hogy minél több szombathelyi, minél gyorsabban be legyen oltva, a kormányhivatal egyszerűen nem kíván engedélyt adni az oltópont használatba vételére. Teszi mindezt úgy, hogy Harangozó Bertalan kormánymegbízott nem veszi fel a telefont a polgármesternek.

Mivel Harangozó Bertalan fizetését az adófizetők állják, közérdekű adatigényléssel fordultam a Kormányhivatalhoz, hogy kiderüljön mi volt az a halaszthatatlan közfeladat, ami miatt Harangozó Bertalan nem tudta fölvenni a telefont. Ha lesz válasz, természetesen tájékoztatom a szombathelyieket.

Harangozó Bertalan kormánymegbízott úr részére

Vas Megyei Kormányhivatal

[email protected]

Tisztelt Kormánymegbízott Úr!

Alulírott Ungár Péter országgyűlési képviselő (hivatali cím: 1354 Budapest, Széchenyi rakpart 19.) az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést teszem.

Kérem szíveskedjen tájékoztatni, hogy 2021. március 12. munkanapján milyen, a kormánymegbízotti tevékenységével kapcsolatos közfeladatokat látott, illetve ezen közfeladatokat milyen időtartamban látta el nevezett munkanapon.

Az Infotv. 30. § (2) bekezdése szerint kérem, hogy az igényelt információkat elektronikus formában a [email protected] címre számomra megküldeni

szíveskedjen.

Segítő együttműködését előre is köszönöm.

Budapest, 2021. március 15.

Üdvözlettel,

Ungár Péter

országgyűlési képviselő (LMP)”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csipike123
2021. március 18. 09:00
Kedves Ungár Péter! A saját címedet nem tudod pontosan leírni. Nem csodálom, hogy Harangozó Bertalan válasza nem ért célba!:-)
Aspektus
2021. március 16. 21:59
Ja és még valami: Eloltjuk az összes fellelhető vakcinát. Mit csinálunk a következő szállítmány érkezéséig? Malmozunk? Esetleg lebontjuk az addig épített oltópontokat, és újraépítjük? Ez az egész központilag van tervezve, és lebonyolítva. Ezt így kell és lehet. Ha kell bővíteni az oltóhely kapacitást, akkor meg fogják csinálni valamelyik egészségügyi intézményben, és delegálnak hozzá embert. Szerencsére Orbán ebből presztizskérdést csinál. Igazság szerint addig nem nyugszik, amíg nem mi vagyunk az EU-ban az elsők.
NTLLK
2021. március 16. 20:58
Kidolgozni a rendszert, azt lehet. Node, ha nincs elég vakcína?
Caruso
2021. március 16. 18:49
Aki kapott már oltást az láthatta, tapasztalhatta, hogy az első lépéstől az utolsóig nagy adminisztrációs stábot igényel ez a folyamat. Ez az adminisztrációs stáb készíti elő a beoltásra érkezőket az oltást végző orvosok részére. Komoly adminisztráció előzi meg egy egy személy előkészítését.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!