A Momentumtól Gyurcsánynak már nem kell tartania

2021. március 07. 18:04

A Momentum eddig bejelentett politikai programjának ígéretei vagy a már ismert politikai lózungok szintjét ütötték meg, vagy teljes képtelenségek.

2021. március 07. 18:04
Szolomayer Balázs
Demokrata

„Nagyon úgy fest, hogy a Momentum a 2019-es fővárosi előválasztásból sem tanult. A párt relatíve jó eredményt ért el a két évvel ezelőtti európai parlamenti választások alkalmával, aminek révén három képviselőt is küldhetett Brüsszelbe. Ebből kifolyólag a Momentumnál úgy kalkulálhattak, hogy bár nem terveztek a főpolgármesteri castingon jelöltet állítani, mégis szükségessé vált a saját jelölt indítása a megnövekedett támogatottság miatt, továbbá úgy számolhattak, hogy egy esetleges ellenzéki győzelem esetén erősebb pozíciókat tud fogni a párt a jövőbeni fővárosi vezetésben.

A liberálisok akkor Kerpel-Fronius Gábort kérték fel a feladatra, aki annak ellenére, hogy csúfos vereséget szenvedett a baloldali casting második fordulójában, teljesítménye arra mégis elegendőnek bizonyult, hogy főpolgármester-helyettesként Karácsony Gergely mellé kerülhessen.

A látszólagos »sikertörténet« mögül azonban felsejlik mind a Momentum tapasztalatlansága, mind Kerpel-Fronius politikában való járatlansága. Baloldali sajtóinformációk szerint ugyanis a párt vezetésének csak hónapokkal később esett le a tantusz, hogy a momentumos politikus kapta a leggyengébb főpolgármester-helyettesi portfóliót a vezetők közül. A Városházán betöltött súlyuk tehát elenyésző, annak ellenére, hogy Budapesten a második legerősebb ellenzéki pártról beszélünk. Fekete-Győr indulásával mintha ugyanennek a történetnek a megismétlődését látnánk.

A Momentum eddig bejelentett politikai programjának ígéretei vagy a már ismert politikai lózungok szintjét ütötték meg, vagy teljes képtelenségek. Azt talán hagyjuk is, hogy a bejelentett intézkedéseik túlnyomó többségéhez kétharmados felhatalmazásra lenne szükség: közvetlen köztársaságielnök-választás, euró bevezetése és így tovább. Ezek még a komolyabb vállalások közé tartoznak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morton
2021. március 07. 19:23
Egy jobb-bal ellentétet meghaladó, régi elitet leváltani kívánó pártnak lenne tábora Magyarországon. Csak a Momós ifjoncoknak nem volt türelmük várni, a 2018-as zakó után rögtön bemenekültek Fletó alfelébe, és ott jól is érzik magukat!
Lenyeg Telen
2021. március 07. 19:23
Feri megette őket reggelire... és még mindig nem vették észre... :)
truthisone
2021. március 07. 19:12
"A Momentumtól Gyurcsánynak már nem kell tartania" Gyurcsánynak lehet nem, de a normálisan gondolkodóknak igen.
elfújta az ellenszél
2021. március 07. 19:05
A Momentum programból a székely vicc jut eszembe Ez most akkor komoly? Mert viccnek kicsit durva volna
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!