A Klubrádió esete a jogállamisággal

2021. március 29. 07:28

A jogállamiság valóban sérül, csak nem úgy, ahogyan ezt ők gondolják. A Klubrádió ugyanis több mint tíz éve jogellenesen működik.

2021. március 29. 07:28
Felföldi Zoltán
Magyar Nemzet

„Hat következtetés a tizenkét éve masszívan veszteséges ellenzéki szócsőről. Miközben ellenzéki politikusok választási győzelmük esetére újságírók elhallgattatását ígérik, ők azok, akik a magyar sajtószabadságot a leghangosabban féltik – a kormánytól. A sajtószabadság és a jogállamiság sérülésének bizonyítékát látják abban is, hogy a Klubrádió nem kapta meg a megpályázott frekvenciát, ehelyett a Médiatanács eredménytelennek nyilvánította a Budapest FM 92,9 MHz rádiós pályázatot – vagyis a frekvenciát senki sem kapta meg.

A Klubrádió ügye akkora port vert fel, hogy nemcsak Arató András, a Klubrádió Zrt. igazgatóságának elnöke, valamint a teljes magyarországi ellenzék háborodott fel, hanem »aggodalmát fejezte ki« az Európai Bizottság és több külföldi kormány is, és a rádió ügye téma volt az Európai Parlamentben is. Merthogy állítólag sérül a sajtószabadság. És sérül a jogállamiság.

Igazuk van: a jogállamiság valóban sérül. Csak nem úgy, ahogyan ezt ők gondolják. A Klubrádió ugyanis több mint tíz éve jogellenesen működik, tulajdonosai a törvényben előírt kötelezettségüknek azóta nem tesznek eleget, és ennek mind ez idáig semmilyen következménye nem volt. Ha valami, ez valóban a jogállamiság komoly sérülése, amit haladéktalanul orvosolni kell.

Miről van szó? A helyzet megértéséhez egyrészt ismernünk kell a gazdasági társaságok működésére vonatkozó magyarországi szabályozást – amelyet a jelek szerint sem Arató András, sem a magyarországi ellenzék, sem az Európai Parlament, sem az Euró­pai Bizottság, sem pedig az aggódó külföldi kormányok nem ismernek –, másrészt tisztáznunk kell két fogalmat, a saját tőke és a jegyzett tőke fogalmát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
józan paraszti ész
2021. március 29. 10:37
A komcsik mikor foglalkoztak a jogszabályok betartásával? Na ugye. Miért pont most kezdenék el?
sztd
2021. március 29. 10:33
Megint kimaradt a lényeg az idézetből: Az interneten közzétett gazdasági beszámolók alapján a Klubrádiót működtető Klubrádió Zrt. jegyzett tőkéjének összege 2019. december 31-én 146 100 000 (száznegyvenhatmillió-egyszázezer) forint volt, a saját tőkéje pedig –478 144 000 (mínusz négyszázhetvennyolcmillió-egyszáznegyvennégyezer) forint. Vagyis cirka mínusz félmilliárd forintja volt a cégnek, ekkora összeggel gazdálkodhatott szabadon. Helyesebben ennyivel tartozott valakinek, ennyivel finanszíroztatta magát. Szeretmém megjegyezni a Mandinernek, hogy a szemlézett cikkekben jobb esetben nem a mocskolódás a lényeg.
Berecskereki
2021. március 29. 08:43
Az adóhivatal miért nem ellenőrzi és kezdeményezi a Törvényszéknél a megszüntetést?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!