Mélyrepülés

2021. február 01. 16:15

Kevés kínosabb történhet az ellenzékkel, mint, hogy Orbán Viktor legyen velük nagyvonalú.

2021. február 01. 16:15
Kósa András
Népszava

„Súlyos hiba ilyen tökéletes célpontot adni! - kiabálja az egyenruhás Csengey Dénes remekében (Mélyrepülés). Nem tudott más eszembe jutni, amikor kiderült, hogy Hiesz György, Gyöngyös ellenzéki polgármestere is soron kívül kapott COVID-oltást; és akkor sem, amikor azt olvastam, hogy Baranyi Krisztina, Ferencváros ellenzéki polgármestere kirúgta Soós Pétert, egy kerületi színház vezetőjét, amiért állást vállalt a Színház- és Filmművészeti Egyetemen.

Kevés kínosabb történhet az ellenzékkel, mint, hogy Orbán Viktor legyen velük nagyvonalú – a kormányfő nem is hagyta ki a ziccert, amikor kvázi megértően nyilatkozott Hiesszel kapcsolatban a Kossuth Rádióban. Az ügy ettől még roppant kínos, hiszen azt mutatja, hiába vezet egy települést az ellenzéki koalíció, fontos ügyekben zavartalanul működik az uram-bátyám világ: magyar fülnek sajnos semmi meglepő nincs benne, hogy éppen a polgármester jut a körzeti orvos eszébe egy váratlan lehetőség kapcsán, csak hát éppen ezektől a reflexektől ígérnek megszabadulást az Orbánnal szemben szövetkezők. (Hogy Hiesz György utólag még el is játssza a hülyét, mondván a helyi védelmi bizottság vezetőjeként fogalma sincs róla, mi fán terem az oltási terv, csak hab a tortán.)

Baranyi Krisztina esete ennyire nem súlyos, de nem ártott volna a részéről némi nagyvonalúság, és nem zsigerből kirúgni a Pinceszínház vezetőjét. Mert gondolhatunk bármit is az SZFE-vel kapcsolatban, gesztusértékű lett volna, ha azt meri azt mondani, hogy legalább kíváncsi Soós Péter érveire és találkozni akar vele. A reflexből végrehajtott kirúgással viszont csak remek lehetőséget adott a kormánykommunikációnak (Dömötör Csaba államtitkár le is csapta a magas labdát), hogy azt bizonygassák: egy esetleges kormányváltás után „tisztogatás” jön, ami miatt sokaknak kell félteniük az egzisztenciájukat. Kár volt mindkettőért”.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2021. február 02. 12:03
hogy azt bizonygassák: egy esetleges kormányváltás után tisztogatás jön, Azt bizonygassák? Nem kell ezt bizonygatni, és nem tisztogatás lesz, pontosabban lenne, hanem lincseléses totális leszámolás. Ha pedig esetleg ez netán, valami fasiszta indulatot váltana ki, jönne a hadsereg, és ha az se elég az internacionalista segítség. Tudod, andriska, ahogy az minden demokráciában lenni szokott.
ittésmost
2021. február 02. 11:21
"Baranyi Krisztina esete ennyire nem súlyos" - pedig ezerszer görényebb tett egy 4 órás tanításért statáriálisan kirúgni valakit!!! cinikus és aljas húzás volt. Az oltás szerintem túl van ragozva. Beoltották és kész. Ha nem figyelünk oda, Baranyi aláássa a magyar kultúrát - szörnyű, szivárványos blm szobrokkal bombázza a közízlést és az EMBERI MÉLTÓSÁGOT. Talán ebben Kósával egyet tudnánk érteni.
röviden
2021. február 01. 23:43
Hogy adnának mást a lényegüknél?
Sulammit
2021. február 01. 22:10
Bírom Kósa Andrást. Nem ellenséges velünk. Minden héten ott van a Plusz-Mínusz-ban a hírtvén és a legtöbbször egyetért velünk. Nem tudom mit keres a Népszavánál, nem oda való.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!