Kritika nélkül másolják a külföldi mintákat a magyar balliberálisok

2021. február 11. 10:38

A Black Lives Matter nálunk teljesen tájidegen, hiszen itt nem volt rabszolgaság, és fekete kisebbség sincs. Interjú.

2021. február 11. 10:38
Pogrányi Lovas Miklós
Magyar Hírlap

„Van-e létjogosultsága Budapesten egy Black Lives Matter-szobor felállításának?

Nincs. Amikor először hallottam róla, azt hittem poén, úgy gondoltam, már megint Bódi Ábelék tréfálnak. Annyira túltolt giccs, fel sem merült bennem, hogy komoly szándék hozta létre.

A magyar politikusok közül többen felkarolták tavaly a BLM-ügyet politikai haszonszerzés reményében. Van hazánkban fogadóközönség erre?

A Black Lives Matter nálunk teljesen tájidegen, hiszen itt nem volt rabszolgaság, és fekete kisebbség sincs. Az áldozati kultúra azonban veszélyes. A BLM-szobor körül műbalhé folyik az ellenzéki médiában. Az alkotójával készített januári HVG-s interjú hemzseg az ideologikus műszavaktól, mint például »elharapózott rendőri brutalitás«, »intézményes rasszizmus«. Miközben egyébként két afroamerikai társadalomkutató – Coleman Hughes, a Manhattan Intézet, illetve Thomas Sowell, a Hoover Intézet munkatársa – nyilvánosan hozzáférhető adatokra támaszkodva megcáfolta, hogy létezne intézményes rasszizmus az Egyesült Államokban, és azt is, hogy a feketéket jobban sújtaná a rendőri szigor. Ilyesmiről tehát odakint sincs szó, nemhogy nálunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2021. február 11. 15:37
A ballibcsiknek soha nem volt önálló gondolata, mindig a mások seggéből szívták ki a magass tudományt.
Aerion
2021. február 11. 12:53
A kommunistákat sosem érdekelték a tények, csakis a hatalom és az uralom. Ezek sikerét az alávetés arányában mérhetjük. Ehhez bármilyen eszköz jó, amennyiben a fenti, célkén megjelölt két irányban egyszerre hat, és azt eredményezi, ami ezek sikerre vezetése alapján következik.
MayorAnna
2021. február 11. 12:32
A magyarországi liberálbolsevik csürhe egyenesági örököse tájidegenségben, a Magyar Honvédségben az 50-es években gimnasztyorkát bevezető/elterjesztő zsidóságnak, melyről az akkori szovjet vezetés is elítélőleg nyilatkozott. Ezek mindent szolgailag utánoznak, ami idegen a magyarságtól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!