Hübrisz

2021. február 24. 06:54

Ne várjuk, hogy ettől majd a kormány arca egy kicsit is kisebb lesz.

2021. február 24. 06:54
Kósa András
Népszava

„Kétszer is megdicsértette önnön magát a kormány, amikor hétfőn a Fidesz-KDNP megszavazta a veszélyhelyzet meghosszabbítását újabb 80 nappal. Az elfogadott határozat szerint minden nagyon szép és jó, az eddigi intézkedések mind nagyon eredményesek és szükségesek voltak; az erről szóló mondatot a biztonság kedvéért a törvényszöveg bevezetésében és indoklásában is szerepeltették.

Mindezt éppen most, hogy a héten akár a tizenötezret is átlépheti a koronavírus halálos áldozatainak a száma, miközben a harmadik hullám csak most kezd berobbanni. Ez a legpesszimistább előrejelzéseket is meghaladja, már csak kegyeleti okokból sem kellene vállon veregetni saját magunkat. Szerintem ízléstelen ilyen helyzetben bármilyen öntömjénezés, de szerencsére nem vagyok kormányzati kommunikátor, nem nekem kell csak és kizárólag győzelmi jelentéseket visszhangoznom, miközben tudom, hogy ez is csak egy »politikai termék«, mert a Fidesz támogatói még a végén elbizonytalanodnak, ha a kormányzati nyilatkozatokban is a valósággal kell szembesülniük, pedig lassan ráfordulunk a 2022-es kampányra.

Emiatt nem szabad elismerni hónapokig, hogy a megfertőződött tanároknak csak ígértük a száz százalékos táppénzt; emiatt kell novembertől februárig folyamatosan azt mantrázni, hogy minden bajba jutott vendéglátóst megsegítünk, miközben távolról sincs így. (A forgatókönyv egyébként mindkét esetben ugyanaz volt: a média bemutatja a valóságot, az illetékes minisztérium csak tagad, tagad, majd hosszú idő múltán Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egy Kormányinfón elmondja, hogy már utasították az illetékeseket a beígért juttatások kifizetésére.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
silenceCZ
2021. február 24. 16:55
már Németh Athina is megmondta, ugye bolsevik szemétláda?
Romentumos Gyurcsányjugend
2021. február 24. 14:44
gyurcsányista kis geci vagy kósa andrás
B_kanya
2021. február 24. 12:25
"Ez a legpesszimistább előrejelzéseket is meghaladja, " Tavaly ilyentájban harmincezer halottat vizionáltatok? Vagy százezret?
nyugalom
2021. február 24. 11:36
Hany hülye kósa liheg itt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!