Földi László szerint le kell kapcsolni az internetet

2021. február 14. 07:39

Az ilyen ember másképp látja a világot, mint az egyszerű halandók.

2021. február 14. 07:39
Váncsa István
Élet és Irodalom

„Támadják a BKK-t, ám ez csak a kezdet. Támadni fogják a vízellátást, a gázellátást, a szemétszállítást is, éspedig azért, hogy a kormányba vetett bizalom meginogjon. Ezt Földi László, az akkori főpolgármester biztonságpolitikai szakértője (a továbbiakban ezredes) mondta bő három éve, rámutatva, hogy az ellenzék mostantól a városi infrastruktúra támadásával próbál zavart kelteni. Persze az utca szájtáti népének ebből semmi se szúrt szemet, nekünk ugyanis nincs olyan speciális képzettségünk, mint az ezredesnek, ami képessé teszi őt arra, hogy bármely tárgykörben kérdeztetvén lényeglátó, ám egyszersmind messzemenően pragmatikus szemléletű megállapításokat tegyen. Pályafutását a Kádár-korabeli állambiztonsági szolgálatnál kezdte, hírszerző volt, titkos ügynök, secret agent, olyan, mint Kim Philby, Frederick Forsyth vagy Graham Greene, hogy csak néhány ismertebb nevet mondjunk.

Az ilyen ember másképp látja a világot, mint az egyszerű halandók, olyasmit is észrevesz, amit mi soha. Nem mellékesen a titkosszolgálat angolul intelligence service, az értelmiségszociológia által használt (orosz eredetű) intelligentsia fogalom pedig azt a kelet-európai értelmiséget jelöli, melyet küldetéstudat, a társadalom átalakításának vágya és antiburzsoá, forradalmár attitűd jellemez. Küldetéstudata az ezredesnek is van, antiburzsoá, forradalmár attitűdjét átmenetileg talonba rakta, a társadalom átalakítására irányuló szándéka viszont explicit. Más kérdés, hogy ő nem továbbfejleszteni vágyik, hanem visszabontani, nem kicsit, hanem nagyon, és ezt pillanatra se rejti véka alá, sőt.

Mint a legutóbbi Vasárnapi Újságban hírül adta, belelapozott Andrásfalvy Bertalan írásaiba, és megtudta belőlük, hogy a magyar parasztság a második világháborúig nemzetmegtartó erőként funkcionált, mostanra azonban megszűnt létezni, vége, nincs többé. Akkor hát mi a teendő, kérdezte a riporter. Le kell kapcsolni az internetet, válaszolta az ezredes pillanatnyi habozás nélkül, ami egyértelműen jelzi, hogy ő a tettek embere, aki a kocsmába belépvén azonnal kilövi a villanykörtét, ily módon csökkentve az esélyét annak, hogy valamely eldobott sörösüveg őt találja kupán.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szarcsi1
2021. február 14. 22:51
Szakállas hír, későn kapcsol az aggasztyán komcsi.
PPK
2021. február 14. 18:16
Földinek azért nem kellett volna olyan hülyeséget mondani, amit könnyen el lehet torzítani. Egyébként én meghallgattam, nincs torzítás. Miért nem lehet elismerni, hogy magunkfajta is mondhat butaságot?
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. február 14. 18:15
Elképesztő mi mindenre futja az ellenzéki elnyomott ezer sebből vérző ellenzéki médiának, még egy ilyen embernek is képesek honoráriumot fizetni. No most vagy hazudnak, vagy ekkorát esett a színvonal.
tevevanegypupu
2021. február 14. 14:56
Váncsa sütőpor..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!