Betonozók

2021. január 13. 07:40

Ha igazán karakán a kormány, mára nem a Nélküled vált volna alternatív himnusszá bizonyos körökben, hanem Dopemantől a Lopni.

2021. január 13. 07:40
Vas András
Népszava

„Ennek sorai ugyan bőven a NER létrejötte előtt megszülettek, ám tökéletesen fedik a rendszer lényegét. Az egyetlen különbség, hogy míg »Pityinger meg a Váradi« csak a dumáig és a klipig jutottak el, addig a jelen hatalom különféle jogszabályokkal és Houdinit megszégyenítő trükkökkel rég továbblépett a szimpla ötletelésnél. És láthatóan a 2022-es választásokig nem is akar leállni, legalábbis erre utal, hogy a közpénz fogalmát éppenséggel úgy vésték az alaptörvénybe, hogy az állami vagyon néhány szempillantás alatt magánosíthatóvá váljék.

A cél persze egyértelmű: ha valami fatális véletlen folytán a jövő tavasszal bukik a rendszer, legyen hová visszavonulni, legyen miből folytatni a háborút, s persze ellehetetleníteni a megválasztott ellent. Teljesen mindegy, hogy ipar, szolgáltatás, kereskedelem vagy éppen oktatás, egészségügy és kultúra, a lényeg, hogy hosszú évekre előre (beton)biztosítva legyen a korlátlan ellenőrzés.

Ennek esnek most áldozatul a hazai egyetemek. A köz felé persze modernizációról és függetlenedésről szól a narratíva, a valóságban azonban az állami fenntartásból alapítványiba sorolás nem más, mint a felsőoktatás NER-magánosítása.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2021. január 13. 13:06
Öcsi! Vas Andrisra gondolok. Ugye ismered a mesét, amikor a vicces pásztor-gyerek farkast kiált. Egy idő után unalmassá válik a szöveg, manapság már semmi értelme. Régebben sem volt. A magam részéről, ismerve a beruházási adatokat az elmúlt 10 évre, inkább szavazok a lopós Fideszre, mint a tehetségtelen Gyurcsány bandára. Csak egy példa. Fiam az első Orbán kormány idején épített házat, és kapott évi 250 ezer forint adókedvezményt. Amit aztán a Gyurcsány kormány megszüntetett. Pedig azt mondta a Fecó, hogy az ő kormánya az adócsökkentés kormány a lesz. Akkor még nem tudtuk, hogy hazudik reggel, éjjel, meg este. Sőt nappal is.
Peppa
2021. január 13. 12:34
Hű, ez a libsi humor nagyon gáz. Ki a rák ez a puffadtfejű?
simonszól
2021. január 13. 11:36
Azt a nótát meghagyják nektek.Himnusznak.
lemez
2021. január 13. 10:38
A bószme alatt persze jól múkódött a ppp beruházások,fejlesztések az egyetemen.2010-re minden egyetem úgy el volt adósodva,hogy ezeket az lopós Orbán fizette ki.Elmész te is a @urva hazug anyádba,féreg.Ti nem voltatok ner,még az eget os leloptátok volna az égról.Szarházi tolvajbanda vagytok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!