A szabad média azonnal leleplezné a hazugságot

2021. január 18. 11:41

Trump az amerikai, Johnson meg a brit politikába behozta a gátlástalan hazudozást, de ez korántsem általános a nyugati világban.

2021. január 18. 11:41
Bauer Tamás
Facebook

„Átkapcsolok a ZDF-re, ahol friss közvéleménykutatást ismertetnek, amely szerint a németek 67 százaléka oltatná be magát, összesen 10 százalék mond nemet, a többiek nem tudják.(A magukat beoltatni akarók aránya az előző felmérés óta növekedett.)  Angela Merkelről senki sem gondolja azt, hogy ne mondana igazat. Mostanában sokat szerepelnek a német tévében a virológusok és epidemiológusok, és róluk sem gondolja senki, hogy ne mondanának igazat. A miniszterekről sem, az újságírókról sem – csak a szélsőjobboldali hőbörgők beszélnek Lügenpresséről, hazugságsajtóról, más nem. Ezért lehet a 67 meg a 10 százalék.

Mellesleg a korlátozó intézkedéseket is a nagy többség elfogadja, helyesli. A szélsőjobb felívelésének vége, a demokratikus pártok dominanciája a német politikában stabilizálódott. Egyszerűen nem igaz Puzsér állítása, miszerint »a teljes elit eljátszotta az emberek bizalmát«. Nem tudok svédül, hollandul, finnül, nem követem az ottani eseményeket, de az a gyanúm, hogy Puzsér állítása az észak-európai és a Benelux államokra sem igaz. Ott sem hazudnak jellemzően sem a politikusok, sem a szakemberek. Tény, hogy Trump az amerikai, Johnson meg a brit politikába behozta a gátlástalan hazudozást, de ez korántsem általános a nyugati világban. Puzsérral sem három beszélgetőtársa, sem a műsorvezető nem vitatkozott. Vajon ők is azt gondolják, hogy a közszereplők mindenütt csak hazudnak? Nem is engedhetik meg maguknak, mert a szabad média azonnal leleplezné a hazugságot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Shalomander
2021. január 18. 18:26
"Trump az amerikai, Johnson meg a brit politikába behozta a gátlástalan hazudozást" Mondja ezt egy bolsi AVOs ürülék.
nyugalom
2021. január 18. 17:51
De ige , nagyon is altalanos, a sajtó nyugaton nem szabad!
Karbantartó9
2021. január 18. 17:41
Trump az amerikai, Johnson meg a brit politikába behozt... Hazudta a magát magyarnak hazudó bauer tamás!
Nyugati Ádám
2021. január 18. 16:53
Bauer úr nem bontja ki az igazság minden részletét. Magam 7 éve figyelem az ún. nyugati országok médiumait, azon belül elsősorban a gazdasági és pénzügyi témájú információkat. Állítom, hogy egyetlen olyan nyugati orgánumot sem sikerült találnom, amelyikben ne találtam volna számos olyan közlést, amely tényként állított be véleményt. Az is gyakran előfordult, hogy valótlannak minősített egy másik orgánumban megjelent információt, amiről rövid időn belül kiderült, hogy helyes volt. Az ilyen esetekben legtöbbször észre lehetett venni a valóság torzítást mögötti érdek motivációt. A nyugati médiumok a magyarokhoz képest sokkal egysíkúbbak, szabad média pedig egyáltalán nincs. A médiumok valósághoz való viszonya az elmúlt 7 év során folyamatosan romlott, a valóságosnak beállított állításokat egyre kevésbé bizonyítják tényekkel vagy hiteles adatokkal. Ezek helyett szakértőnek kinevezett személyek és érdek-vezérelt szervezetek véleményét tekintik mérvadónak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!