A kormánynak be kellene jelentenie a minimálbér adómentességét

2021. január 13. 15:58

A januári emelést már meg is spórolták maguknak.

2021. január 13. 15:58
Jakab Péter
Jakab Péter
Facebook

„A kormány szándékosan hagyja, hogy ne szülessen megállapodás a minimálbérről. A januári emelést már meg is spórolták maguknak, és látva, milyen számok repkednek, ha lesz is megegyezés, akkor sem kell mélyen a zsebbe nyúlni. Maximum a dolgozónak, ha találni akar még valami kis pénzt. 3 vagy 5 százalék minimálbéremelés? Szégyen! A kormánynak nem lapítania kéne sunyin, hanem bejelentenie a minimálbér adómentességét. Kapásból 22 százalékkal több maradna a melós zsebében. Ez lenne az alap. Persze ha kevesebb adó folyik be a büdzsébe, kevesebbet is lehetne lopni. Az meg ennek a kormánynak nem pálya. Pedig a szolidaritás, a dolgozók megbecsülése igazi keresztényi érték. A lopás nem az. Nagyon nem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kovacsodon
2021. január 14. 09:03
A kormány nem nyer, hanem veszít a minimálbér emelés elmaradásával! A minimálbért nem a kormány fizeti, hanem a munkaadók. A kormány az adót szedi be a minimálbér után, így pontosan annak emelésében érdekelt. Ekkora sötét proli demagógiát.
kordonbonto
2021. január 14. 05:33
Elindulna a maszopszadesz időszak átverése, hogy sokan a minimálbér alá vallaná be a fizetését és a többit zsebbe kapná,.. aztán mindenki sírna, hogy alacsony a nyugdíj.. Jakabnak már csak a jóléti rendszerváltást és a száguldó pannon pumát kellene emlegetnie,,,
Vamos
2021. január 13. 22:45
Petikém, hány fővárosi alapszervezet működik még? Az itteni irodáján már rég lakat van, a face-oldalán az országos propagandahírekhez gyakorlatilag nincs hozzászólás. Nem véletlenül, hiszem most már nem szabad támadni a dk-szoci önkormányzati vezetést sem. Elgondolkodtál, hogy mekkora cumi lesz az előválasztás? Vajon hány szavazatszámlálót tudtok majd kiállítani? A 2019-es EU-bukta sem volt véletlen, a kerületben a szavazókörök negyedében sem sikerült embert találni.
Kiscsillag
2021. január 13. 21:55
Idióta barom. Fegyörrel egymást túllicitálva nyomják a buta, demagóg dumát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!