Névleges jobboldal Európában

2020. december 10. 11:06

A progresszív heccsajtó örömmel fogadta Macron hasonlatát az autoriter államokról.

2020. december 10. 11:06
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Magyar Nemzet

„Pár napja járta be a világot és kedvére ujjonghatott is a progresszív heccsajtó, hogy Emmanuel Macron egy sajtófórumon azzal utasította el azokat a vádakat, miszerint Franciaország egyre autoriterebbé válna, hogy az ő országa nem Magyarország vagy Törökország, ezért visszautasítja a feltételezéseket. Polemizálhatnék most azon, hogy hazánkban ugyan mikor próbáltak meg katonai puccsot végrehajtani és azt követően hány ilyen vagy olyan módon abban részt vevő került börtönökbe, ha már a liberális értelmiség ilyen briliánsan létrehozta az illiberalizmus panteonját, ahová csak bekerülni lehet, ki sosem, és a tagsághoz is csak annyi szükséges, hogy a megfelelő emberek persona non gratának nyilvánítsanak, de ez teljesen félrevinne minket.

Annyit azért még említsünk meg, én messzemenőkig elhiszem, hogy Erdoğan nem felel meg a BBC-normatívák által előírt demokratikus államférfi kívánalmainak, de érdekes egy autoriter rezsim az, ahol a legnagyobb városok vezetői ellenzékiek. Az emberben még felmerülhet az a kellemetlen gondolat, hogy ha egyszer ismerjük és látjuk a külföldi sajtó egyértelmű hazugságait a magyar kormányról, akkor miért gondoljuk, hogy másokról, máshol, nem hazudnak ugyanekkorát? Csak ugye ami távoli hely, arról könnyebb elfogadni a mirelitkajaként elénk tett igazságot.

És arról is beszélhetnénk felvezetésként, milyen csodálatos visszafogottság, amikor egy olyan állam vezetője beszél a demokrácia helytelen alkalmazásáról, akinél gyengébb felhatalmazású elnöke még nem volt Franciaországnak. Macron a 2017-es elnökválasztás első fordulójában 24 százalékot szerzett, ezzel került Marine Le Pennel, a Nemzeti Front jelöltjével együtt a második fordulóba, és ahogy az lenni szokott, minden, korábban kiesett aspiráns arra szólította fel híveit, hogy Le Pen ellenében szavazzanak. Macronnak így is csak 66 százalékkal sikerült hoznia a második fordulót. Ez elsőre nem tűnik kevésnek, pedig kimondottan gyenge eredmény.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2020. december 10. 12:36
Egy dolgot kell tudnia róla. Hatalmas focista. Mint én. És van valami, ami közös a focistákban: az az izom a hát alsó részén. És amikor először találkoztunk, megtapogattuk egymás hátát.
Nehidd El
2020. december 10. 12:14
"Macronnak így is csak 66 százalékkal sikerült hoznia a második fordulót. Ez elsőre nem tűnik kevésnek, pedig kimondottan gyenge eredmény." Főleg, ha hozzátesszük, hogy azóta sem sikerült betornásznia magát a választói kebelébe, hivatalban lévő elnökként mindenféle népszerűtlenségi örökrekordot megdöntött.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!