Logika

2020. december 13. 15:04

Hosszú távon az a cél, hogy csak egyféle sport legyen. Nem női és férfi atlétika, nem női és férfi kézilabda, hanem atlétika, kézilabda és így tovább.

2020. december 13. 15:04
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt
Demokrata

„Újra és újra visszatérő kérdés, hogy ha eltöröljük a különbséget férfiak és nők között, akkor miért rendezünk külön sportversenyeket nemek szerint. Ez jogos felvetés. Ezért hosszú távon az a cél, hogy csak egyféle sport legyen. Nem női és férfi atlétika, nem női és férfi kézilabda, hanem atlétika, kézilabda és így tovább. Mindenütt a legügyesebbek játszanak. Nevezhetjük vegyesnek, de én jobban szeretem minden jelző nélkül csak azt mondani: sport. Lehet kérdezni.

– Mi történik, ha a nők ügyetlenebbek, lassabbak, gyengébbek? A tapasztalat sajnos ezt mutatja, időeredményeik, világcsúcsaik elmaradnak a…

– Maga honnan tudja, hogy ki a nő? Automatikusan azonosítja a gyengébb eredményt velük.

– Eddig ugyanis külön szerepeltek.

– Az egy hamis diszkrimináció volt.

– De mégis, a valós teljesítmények alapján az a veszély fenyeget, hogy a nők kiszorulnak a versenysportból.

– Remek módszerünk van az ilyesmi leküzdésére: női kvóta. Legalább 50 százalékos, mert így igazságos.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Varga László és akkor mi a picsa van
2020. december 15. 00:32
Valóban! S a focipályán csak 1 csapat játszik önmagával. az EU-FC. Majd úgy játszanak, hogy az 1 csapat először az egyik kapura támad, utána meg a másikra.
Hétszűnyű Kapanyányi Monyók
2020. december 14. 13:10
Ungvárynak nem kell félnie, ő egyik csapatba sem férne be.
syphax
2020. december 14. 09:33
ÉS MI LESZ A VAK PARAOLIMPIKONOKKAL? AKIK NEM LÁTJÁK, HOGY AZ ELLENFELÜK FEKETE-É AVAGY FEHÉR.... A SZERTORNÁBAN A CSAJOK 'HOGY FOGNAK"LÓLENGENI"? VAGY A "PÁSIK" FELEMÁSKORLÁTOZNII? A GERENDÁN A 130 KILÓS "FÉRFI" VERSENYZŐK ÚGY ESNEK MAJD LE A "SZERRŐL", MINT EGY HOMOKZSÁK.....
Orange79
2020. december 14. 08:08
A francia csapatsportagakban lassan be kellene vezetni a feher-kvotat, gyakorlatilag negerekkel jelennek meg mindenhol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!