Drukkolok, hogy Szabó Tímea lázálma ne valósuljon meg

2020. december 27. 16:50

Schiffer Andrásokra lenne szükség.

2020. december 27. 16:50
Szabó S. András
Magyar Nemzet

„Az Óbuda önkormányzati lap 2020. november 23-i számának 10. oldalán publikálta Szabó Tímea a »Járványkezelés helyett kamuzás, válságkezelés helyett lopás« című írását. A parlamenti képviselő cikkének befejezésében, miután végig gyalázza, a leggátlástalanabbnak nevezi a kormányt, minden határon túlmegy, s a következőket írja: »2022-ben az egyesült ellenzékkel le fogjuk váltani ezt az embertelen, hazug és tolvaj kormányt, és egy igazságos, békés és az embereket valóban szolgáló országot hozunk létre.«

Nos, én drukkolok annak, hogy ez az álom (Szabó Tímea lázálma) ne valósuljon meg, mert egyrészt kiválóan emlékszem azokra az évekre, amikor azon párt elnöke volt a miniszterelnök, amelyiknek a mostani III. kerületi polgármester is a tagja, másrészt azt is látom, hogy az egyesült ellenzék most mire képes azokon a településeken, ahol átvették a vezetést. Káosz, korrupció, végkielégítések, a haveri kör megbízásai, egymásra mutogatás, kicsinyes érdekek érvényesítése, összeegyeztethetetlen álláspontok szövevénye, az erkölcsi tartás teljes hiánya. Úgy vélem, ez lenne 2022-ben az országgal is, szó sem lenne igazságos, békés és az embereket valóban szolgáló ország létrehozásáról. Csak a tönkretételéről, az elért eredmények sárba tiprásáról.

Schiffer Andrásokra lenne szükség, olyanokra, akik tudnak viselkedni, szakmailag kifogástalan felkészültségűek, és józanul érvelnek, visszafogottan, okosan, másokat nem bántóan. Tehát tárgyilagos, felkészült, objektív ellenzékre – konstruktív ellenzékiséget felmutató ellenzékre – lenne szükség minden szinten, a parlamentben, s a kerületi és vidéki önkormányzatoknál is. S nem zsigeri gyűlöletet sugárzó arcokra és írásokra, hanem a kiegyensúlyozottság, a szakmai elkötelezettség, a realitás elvárásainak és a józan kommunikációnak is eleget tévő képviselőkre. A nemzeti és a balliberális oldalon egyaránt.

Nagyon sajnálatos, hogy Szabó Tímea nem ezek közé tartozik – pedig elvileg egy hajóban kéne eveznünk –, s nem érti, úgy látszik, hogy a III. kerületben nem csupán a DK-ra vagy a Párbeszédre szavazó emberek élnek. Olyanok, akik nem gyűlöletet, hanem józanságot igényelnének a kerület lapjában. Lehet természetesen kritizálni, és a kritikát, ha megalapozott, célszerű elfogadni. De a Szabó Tímea által alkalmazott módon kritizálni nem szabad. Mert ez nem kritika, ez valami egészen más. Ez gyűlöletbeszéd, gyűlöletírás. Semmiképpen nem párbeszéd. És szégyen, hogy egy ilyen írás megjelenhetett a lapban! Szerintem ez elfogadhatatlanul súlyos hiba, ha ezzel az írással a lap szerkesztősége is egyetértett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2020. december 29. 08:58
azért nincs és közel jövöben nem lesz kimagasló tehetség a ballibsi oldalon! mert ezeket azok ott nem szeretik és akinek van esze nem megy oda! ennyi!
Benedek Zsolt
2020. december 27. 23:44
Én OKÉ vagyok. Schiffer András is, OKÉ.
tevevanegypupu
2020. december 27. 21:57
Szabó és Jakab Gyurcsány szinkronhangja..Gyurcsány igyekszik ájtatosnak mutatkozni, rájött, hogy az a stílus amit eddig használt milyen visszataszító.(persze néha kitör belőle mint vérbeli lumpenproliból) delátja,hogy Orbánegész politikai pályafutása alatt soha nemvoltközönséges, mindig higgadt maradt..ezt szeretné utánozni,de persze nem megy...Gyurcsány a listára való felvételért cserében ezeket bízza meg a közönséges őrjöngéssel, ami a híveknek szól..azt a gyűlöletet ami bennük van, fenn kell tartani.. ahogy Karácsony hátának is szögezi a tőrt..Karácsony is tőle függ ,azért lesz egyre agresszívebb..Dobrevék és a Momentum meg Újhelyi az EP-ben terjeszti ugyan ezt..Schiffer pedig..há tő az országra hozta az LMP-t..és itt is hagyta..
fintaj
2020. december 27. 20:50
Egyszer már valahol leírtam, ismétlem: Schifferre ráillik: Idézet a Bibliából: "Ismerem tetteidet, hogy se hideg, se meleg nem vagy. Bárcsak hideg volnál, vagy meleg! De mivel langyos vagy, se hideg, se meleg, kivetlek a számból." (Jel 3,15-16)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!